<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
13.02.2017 2776

Зарплатні картки заборонено? Жми "Клас"!

Інна Музичук, керівник мережі регіональних прес-офісів ПриватБанка: Шановні представники ЗМІ. Кожен наш прес-секретар в кожній області вже, вибачте, задовбався коментувати ваш вкид від 2014 року, який ви публікуєте як "СВІЖА ПОСТАНОВА НБУ!!! ШОК! СЕНСАЦІЯ!"


Нашо ви це робите, скажіть будь ласка? Люди потім бігають по усьому ФБ і переказують ті ваші страшилки, переживають. Дякую усім, хто познімав публікації після отримання коментарів від банку».
Інформація про нібито заборону українцям вільно користуватись зарплатними картками, а також картками для отримання стипендії, пенсії, виплати на дітей та інших цільових зарахувань, вже далеко не нова, а датована ще 2014 роком. Ще раз про суть цієї постанови.
Постанова Нацбанку, головним чином, торкається питання податкового обліку рахунку. Цей порядок жодним чином не зобразиться на питанні власного користування карткою. Мова йде про те, що у випадку, коли банк нараховує додатковий дохід на залишок коштів на карті, то на цей дохід повинен бути нарахований відсоток податку, знову ж таки, якщо цей дохід буде. Разом з тим, згідно законодавства, зарплатні рахунки не можуть бути оподатковані, відтак зарплатний рахунок у фінансовій звітності ведеться окремо, а особистий - окремо.
Спробуємо розглянути на конкретному прикладі. Банк нараховує 10% річних на залишок на карті - фактично дохід по депозиту, та із зарплати він не вираховується. Але користувач картки може покласти на зарплатну картку і інші кошти, на які також буде нараховуватись відсоток доходу, вже оподаткований. Отже, для того, щоб не брати зайві податки на дохід, і прийнято таку постанову. У сучасних банках вже давно на одній пластиковій картці користувача ведеться декілька рахунків. Погодьтесь, власнику картки, здійснюючи платіж, не цікава внутрішня механіка бухгалтерських та податкових проводок. Головне, що гроші швидко платяться і так само швидко зараховуються.
Наприклад, до зарплатної карти ПриватБанку відразу підв'язане кілька бухгалтерських рахунків, це рахунок для перерахування зарплати, рахунок для особистих коштів, рахунок для бонусів, зароблених в мережі БонусПлюс. Це як гаманець, в якому кілька різних кишеньок, та ви ж користуєтесь в цілому гаманцем. Так що жодної заборони користуватися зарплатними чи іншими цільовими картками ніхто не вводив.
Автор: Інна Музичук

Оценка материала:

5.00 / 1
Зарплатні картки заборонено? Жми "Клас"! 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
13.02.2017 2776
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»