<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Прес-релізи
Інше
23.03.2017 563

Сучасне опалення і твердопаливні котли

Загальносвітова тенденція, в ході якої щороку дорожчають традиційні джерела енергії, спонукає споживачів до пошуків альтернативи.

6669887425

Це особливо відчутно, коли мова заходить про опалення. Причинами такого стану речей є:

  • Опалення найбільш дорого обходиться для сімейного бюджету.
  • На відміну від інших видів комунальних послуг, його можна легко підігнати від свої потреби.
  • На ринку досить багато альтернатив центральному опаленню.

Якщо говорити про альтернативні варіанти створення тепла для будинку, найкращим виходом є котли на твердому паливі.

Сучасні підвиди установок для опалення

В цьому відношенні існує досить багато розробок, так що кожен може підібрати для себе найбільш відповідний варіант. Промисловість пропонує нашій увазі наступні види котлів на твердому паливі:

  • Котли твердопаливні звичайного різновиду. Вони відрізняються низькою ціною, простотою в монтажі і обслуговуванні, не мають особливих вимог до видів палива. Серед недоліків цієї різновидності найбільш відчутними є низька ефективність, відсутність можливості по регуляції температурного режиму.
  • Твердопаливні котли тривалого горіння. Найбільш привабливою особливістю цього типу є мінімальні потреби в обслуговуванні. Однієї закладки палива вистачає на значний строк. Якщо мова заходить про дрова, то строк їх горіння може сягати двох діб. Вугілля показує набагато кращі результати. Однієї закладки вистачає майже на п’ять днів. Це дуже зручно, особливо, коли господарі не мають часу чи змоги періодично наглядати до топки.
    Одні різновиди установок здатні працювати лише на дереві, їх раціонально купувати, коли є необмежений доступ до цього виду палива. Другий різновид працює майже на всіх видах твердого палива: вугіллі, торфі, брикетах, дровах чи інших органічних різновидах. Не рахуючи універсальність, цей підтип відрізняється і більш високою ефективністю. Ціна таких установок більша, ніж коли мова заходить про чисто дерев’яні варіанти.
  • Котли на твердому паливі в виді пеллет. В нас вони не дуже популярні, але не через свої недоліки. Дуже мало підприємств займається виготовленням самих пеллет. Завозити імпортну продукцію невигідно через високу вартість дороги, яка легко перекриває всі переваги установки. Але з часом, коли виробництво пеллет стане більш розповсюдженим, не виключений перехід багатьох споживачів на цей вид установок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сучасне опалення і твердопаливні котли 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
23.03.2017 563
Еще материалы раздела «Інше»