<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
08.06.2017 1717

"МАУ" відповіли на звинувачення міністра Омеляна

В "МАУ" спростували висловлювання міністра інфраструктури про те, що компанія авіаперевізник намагається "зберегти своє монопольне становище на ринку" та перешкоджати приходу лоукостів до України. 

 

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ), найбільший авіаперевізник країни, звинувачує міністра інфраструктури Володимира Омеляна в наданні незаконних преференцій ірландському лоукост перевізнику Ryanair, який має намір восени почати польоти в Україну.

Такі претензії містяться в офіційній заяві МАУ у відповідь на звинувачення міністром компанії в монополізмі.

"Авіакомпанія МАУ виступає проти лобізму і створення міністром В.Омеляном привілейованих умов для одного суб'єкта бізнесу, лоукост-перевізника. З повідомлень ЗМІ відомо, що міністр у березні 2017 таємно підписав меморандум з Ryanair, в якому всупереч закону цієї компанії надаються особливі преференції, недоступні для інших перевізників. МАУ вважає ці дії міністра незаконними, що мають ознаки корупції і зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах третіх осіб", - йдеться в заяві.

МАУ зазначає, що не проти приходу будь-якої компанії в Україні, ніколи цьому не перешкоджала, завжди вітала чесну і прозору ринкову конкуренцію.

"Однак авіакомпанія МАУ - проти насадження міфів в суспільстві заради чиїхось політичних амбіцій. Сьогодні авіаційний ринок України - місце, де є жорстка конкурентна боротьба, і це добре відомо міністру", - наголошується в повідомленні.

Крім того, компанія заявляє, що на сьогодні Україна перебуває у двадцятці країн з найнижчими цінами на авіаквитки серед 80 досліджених країн.

"Авіакомпанія МАУ заявляє про готовність підтримувати будь-які амбітні ініціативи регулятора, спрямовані на розвиток авіації країни та утвердження України як потужної транзитної держави. Підтримувати не словом, а системною роботою. Очікуємо цього і від пана міністра", - резюмує авіаперевізник.

Раніше В.Омелян заявив, що всі спекуляції щодо приходу або неприходу в Україну лоукост авіаперевізника Ryanair - це спроби одного національного авіаперевізника зберегти монопольне становище на ринку, заробляючи надприбутки на громадянах.

"Крім того, це нахабна спроба відібрати в українців мрію стати повноправною частиною європейської спільноти. Українці мають право подорожувати до Європи за EUR50, а не за EUR500, і Україна за один крок від цього. Міністерство інфраструктури виконало роботи із залучення Ryanair в Україні на 90%, решта 10% - за керівництвом аеропортів ", - зазначав міністр.

Національним авіаперевізником в Україні є авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України". Наразі у флоті МАУ - 42 літаки, з яких 25 - Boeing 737 NG.

Одним з кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.

Оценка материала:

5.00 / 3
"МАУ" відповіли на звинувачення міністра Омеляна 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
08.06.2017 1717
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»