<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
20.06.2017 15:51 1285

МАУ відповіла на звинувачення у мовній дискримінації

Офіційна заява МАУ у відповідь на звинувачення в мовній дискримінації


Авіакомпанія МАУ обурена безпідставними публічними звинуваченнями з боку пасажира Юрія Шевчука (https://www.facebook.com/yuri.shevchuk.3/posts/10154940030433773), який стверджує, що співробітниця МАУ в міжнародному аеропорту Барселони нібито анулювала його квиток через те, що він звертався до неї українською мовою. Оскільки ця заява є абсолютно безпідставною та відкрито провокаційною, а пасажир не надав жодного документального/аудіо/відео- доказу на підтвердження своїх слів, авіакомпанія вважає за необхідне заявити наступне:
МАУ не має власних співробітників в аеропорту Барселони, а користується послугами іспанської обслуговуючої компанії. У своїй діяльності МАУ керується чинним міжнародним та внутрішнім законодавством України. Основними робочими мовами авіакомпанії МАУ є українська та англійська. Працівники обслуговуючих компаній в аеропортах повинні знати англійську. Агент хендлінгу, яка спілкувалася з пасажиром, – львів’янка, чия рідна мова – українська. І тому вона залюбки говорила з паном Шевчуком українською. Даний факт підтверджує абсурдність звинувачень у мовній дискримінації. Це визнає і сам автор публікації, який у коментарях зазначив, що агент перейшла на українську, коли почула, якою мовою розмовляє пасажир.
МАУ не має власної стійки реєстрації в аеропорту Барселони, а користується тими, які виділяються аеропортом для кожного конкретного рейсу. При цьому авіакомпанія не використовує стійки спільно з будь-якими іншими перевізниками, в тому числі й «Аерофлотом».
Стосовно проблеми, яка виникла у пана Шевчука, – квиток пасажира дійсно був автоматично анульований системою бронювання внаслідок порушення ним правила використання польотних купонів. Якщо маршрут пасажира включає декілька пунктів, то, відповідно до правил повітряних перевезень, затверджених Державною авіаційною службою України, пасажир повинен здійснювати перельоти між пунктами саме в тій послідовності, яка зазначена у квитку. Правило «послідовності польотних купонів» є загальновідомою нормою, однією з умов договору повітряного перевезення та стандартом Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA). Пан Шевчук придбав квиток, який включав в себе чотири ділянки перевезення. Після успішного перельоту на першому сегменті він не прибув на посадку на другу та третю ділянки перевезення. При цьому пасажир жодним чином не повідомив авіаперевізника про свій намір продовжити повітряну подорож та використати четверту ділянку перевезення. Це порушення призвело до автоматичної ануляції його квитка системою бронювання.
Згідно з зазначеними вище правилами, в разі порушення послідовності використання польотних купонів авіакомпанія має право відмовити у перевезенні та поверненні вартості невикористаних польотних купонів. Однак в цьому випадку співробітники наземної служби пішли назустріч пасажирові та «вручну» внесли відповідні зміни до системи бронювання, що дозволило йому продовжити подорож. Тому звинувачення у приниженні та порушенні зобов'язань за договором перевезення викликають відверте здивування. Навпаки, авіакомпанія зробила все можливе, щоб вирішити проблему, спричинену порушенням правил пасажиром. Замість подяки пасажир навмисне перекручує факти та переводить дискусію в площину спекуляцій навколо болючого мовного питання.
З урахуванням вищевикладеного, МАУ вимагає від пана Шевчука принести публічні вибачення. В іншому разі МАУ залишає за собою право звернутися до суду з позовом про захист честі та гідності.

Оценка материала:

5.00 / 1
МАУ відповіла на звинувачення у мовній дискримінації 5.00 5 1
Бізнес / Новини підприємств
20.06.2017 15:51 1285
Еще материалы раздела «Новини підприємств»