НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
05.07.2017 12213

3 1 серпня в Україну можна буде безмитно ввозити Тойоти, Лексуси і Хонди, вироблені в Канаді

Як нещодавно стало відомо, з першого серпня на територію України можна буде завозити б/в автомобілі канадського виробництва абсолютно без мита. На нові автомобілі, при цьому, ставиться мито в 7%, але за вісім років воно також стане нульовим.

Це, безперечно, дуже хороша новина, але що ми знаємо про канадський автопром? Які ж автомобілі там виробляють і чи виробляють взагалі? Та, як виявилося, так – виробляють. Для початку виключно канадський позашляховик Knight, вироблений на заводі бронетехніки, і відомий не тільки вражаючими розмірами, при яких у нього в багажнику можна легко возити ще один невеликий автомобільчик, але й не менш вражаючою ціною – базова комплектація коштує 630 000 доларів.

Також є відмінний канадський бренд квадроциклів і мотовсюдиходів “Can-Am”. Ця компанія, безумовно, в своєму сегменті – лідер ринку, але навряд чи дасть в ваше стійло залізного коня для щоденних поїздок.

А на цьому, власне, канадські марки автомобілів і закінчуються. І саме час було б трохи зажуритись, підняти руки і закричати в небо: “Так навіщо ж ви прийняли це безмитне ввезення?!!!”, але є одне “АЛЕ”. Справа в тому, що в Канаді розміщено виробництва і таких відомих марок, як: Toyota (з Lexus), Honda (з Acura), Ford (з Lincoln), Dodge / Chrysler, GM (GMC, Chevrolet і Buick) та Volkswagen (німці мають контракт з Chrysler на виробництво їх мінівена в Канаді). І так-так-так, саме на ці автомобілі, які вироблені в Канаді, і буде поширюватися в результаті нульове мито.

canada_avto

І тут виникає справедливе запитання про те, що Канада якось далеченько від України, і просто так звідти машину не прижениш – це однозначно морське перевезення і, що виникає разом з ним, націнка за доставку. Але не поспішайте знову підіймати руки і кричати в небо – нульове мито поширюється і на ті автомобілі, які вже ввезені в Європу. Тобто не обов’язково замовляти авто з Канади, можна знайти “Made in Canada” в одній з країн ЄС і везти авто звідти.

Що ж, я вже передбачаю нову касту професіоналів на українському ринку автомобілів “професійний шукач канадських авто в Європі недорого”, але в будь-якому випадку – це дуже й дуже хороша новина. Україна стабільно рухається в західному напрямі, а це не може не радувати.

Автор: Віктор Сокуренко

Оценка материала:

5.00 / 5
3 1 серпня в Україну можна буде безмитно ввозити Тойоти, Лексуси і Хонди, вироблені в Канаді 5.00 5 5
Життя та Стиль / Особисті фінанси
05.07.2017 12213
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»