<
НОВИНИ ДНЯ: Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенаторавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.07.2017 1060

Щоб було чесно і прозоро: людям потрібна краундфандінгова платформа для публічних платежів

Андрій Улін, ІТ-спеціаліст: Мені здається є купа людей які не проти скинутись на щось корисне, але їх весь час зупиняє недовіра до організаторів через непрозорість зібраних фінансів. Але ж евріка, це можна подолати суто технічним засобом - зробити для ініціативи публічний рахунок, такий де кожен зможе побачити скільки грошей вже було зібрано і вимагати звіт на цю суму.


Скажімо я особисто готовий вступити у кооперацію із своїми сусідами щоби назбирати якусь суму і посадити квітучих кущів біля під'їзду. Але я не хочу давати гроші "в темну", я хочу знати скільки ми назбирали і побачити звіт скільки витрачено. Якщо я сам ініціюю збір грошей на кущі, то також хотів би без зайвих псіхологічних зусиль запевнити своїх сусідів, що їх грощі під їх контролем. Але доки в нас нема довіри і публічного рахунку для цього проекту ми будемо ходити по роздовбаному двору.
Думаю можливість зайти на сайт і в два кліки створити там для чергової ініціативи окрему публічну компанію з прив'язкою до банківської картки дуже пожвавила б громадянську взаємодію у тисячах ситуацій - від фінансування політичних партій, військової допомоги до скидування на пляшку під гаражами.
Тож для реалізації цього блага потрібно тільки трішечки бажання від ПриватБанка, бо технологічно він найближче до вирішення цієї проблеми. Сподіваюсь там є хтось з амбіціями творити нове.
(Подумав про "публічні платежі", подивився API Привата, побачив шо все занадто складно і написав їм листа. Пообіцяли шось порішати.)
Автор: Андрій Улін

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Щоб було чесно і прозоро: людям потрібна краундфандінгова платформа для публічних платежів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.07.2017 1060
Еще материалы раздела «Суспільство»