НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частинавсі новини дня
Прес-релізи
Інше
10.09.2009 21:53 14905

Cтолиця борщу запрошує на фестиваль

Фестиваль борщу «Борщ’їв» відбудеться у м. Борщів Тернопільської області.

13 вересня  2009 року в м. Борщів Тернопільської області відбудеться 4-й Фестиваль борщу «Борщ’їв».

Фестиваль борщу проводиться в рамках фольклорно-мистецького свята «В Борщівському краї цвітуть вишиванки». Ініціював фестиваль відділ культури та туризму Борщівської райдержадміністрації.

Борщів не випадково отримав свою назву та став українською столицею борщу – на Борщівщині готують дуже багато різновидів цієї смачної національної української страви.

В межах фестивалю буде проводитися конкурс на найсмачніший борщ – переможець отримає приз від Районної державної адміністрації.  Окремий приз від ТМ «Олком» отримає борщ за номінацією «Феєрія смаку».

Організатори запрошують відвідати фестиваль та скуштувати справжнього борщу у Борщеві – столиці борщу.
 

Довідка:

На фестивалі борщу в 2008 році господинями краю та закладами харчування було презентовано близько 50-ти його різновидів, а гостями спожито  - 1 тисяча 500 літрів цієї смачної страви. Просто на майдані борщ готували: народний артист України Г. Драпак, заслужений діяч мистецтв І. Равлюк, учасники гурту «Гайдамаки». Участь у приготуванні борщу взяла і Голова наглядової ради Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко.

Продукція ТМ  «Олком», яка є спонсором конкурсу борщу, виробляється  на Київському маргариновому заводі. Завод заснований у 1947 році. Спеціалізується на виробництві олії, майонезу, маргаринів та різноманітних жирів для харчової промисловості.
 

Координатор фестивалю:

Заступник голови Борщівської райдержадміністрації

Уляна Іванівна Пасічник,

Телефони: роб. 8(03541) 2 15 90, моб. 8(097) 791 68 34

E-mail: borsvp@ukr.net

 

Оценка материала:

3.43 / 7
Cтолиця борщу запрошує на фестиваль 3.43 5 7
Прес-релізи / Інше
10.09.2009 21:53 14905
Еще материалы раздела «Інше»