НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.10.2017 2093

НАБУ та МВС не знайшли підстав для порушення карних справ проти Держкіно

На початку літа 2017 року депутат Володимир Парасюк направив "Депутатський запит щодо можливих корупційних діянь з метою отримання неправомірної вигоди службовими особами Державного агентства України з питань кіно" до низки силових структур. Ця активність депутата була підтримана інформаційними сюжетами на телеканалі «1+1». Що ж відповіли депутату і чому він не оприлюднює ці офіційні відповіді?

Виявилося, що жодне з зазначених відомств не знайшло складу злочину та будь-яких підстав для порушення карної справи проти Держкіно та Пилипа Іллєнка. Такі відповіді за підписами міністра внутрішніх справ Авакова і т.в.о. директора НАБУ Углави були надані на запит нардепа Парасюка. Депутатські запити Володимира Парасюка на сайті Верховної Ради та відповіді на них можна знайти тут.
Відповідь НАБУ: "Головним підрозділом детективів Національного бюро не встановлено підстав для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, оскільки у запиті народного депутата України Парасюка В.З. відсутні обставини, що можуть свідчити про вчинення посадовими особами Державного агентства України з питань кіно кримінальних правопорушень".
Відповідь МВС: "За результатами розгляду не встановлено ознак кримінальних правопорушень, а також достатніх підстав для внесення викладених у вказаному вище депутатському запиті відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань".

Отже, недаремно на захист честі очільника Держкіно одразу після оприлюднених обвинувачень депутата Парасюка постали представники індустрії і направили відкритий лист президенту, прем’єру і голові ВР.

«Подаємо відкритий лист представників української кіноіндустрії з приводу інформаційної кампанії, розв’язаної проти Державного агентства України з питань кіно… Держкіно – один з перших центральних органів виконавчої влади, який відкрито почав захищати національний інформаційний простір на тлі російської військової та інформаційної агресії. На міжнародній арені Держкіно стало активним учасником культурної дипломатії – сучасного методу відстоювання державних інтересів закордоном», - під цими словами підписалися голова Спілки кінематографістів України Тарас Ткаченко і багато представників індустрії.

Але чи має значення об’єктивна реальність для депутата Парасюка?!

 list_ill

list_ill1

list_ill2

Оценка материала:

5.00 / 1
НАБУ та МВС не знайшли підстав для порушення карних справ проти Держкіно 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.10.2017 2093
Еще материалы раздела «Суспільство»