<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
03.11.2017 2028

Каталонія вже втратила 11,5 мільярдів євро ВВП - трохи про економічний популізм і про цифри

Давайте подивимось на деякі цікаві цифри, які краще за будь-які слова дають відповіді на запитання щодо Каталонії:


23% ВВП Іспаніі - дає область Каталонія. Водночас, тут проживає 16% населення країни.
Загалом ВВП області - є більшим за ВВП усієї Португалії.
118,5% загальнонаціонального рівня - на таку суму внесли податків каталонці до бюджету Іспаніі.
При цьому субсидій Каталонія отримала на суму, що склала 98,9% середнього рівня по країні - саме на цій статистиці останні 7 років грають націоналістичні та популістські сили.
16 мільярдів євро - це кошти, які за підрахунками каталонського уряду, що проголосив незалежність, кожного року "недоотримує" Каталонія через бюджетну "дискримінацію".
11,5 мільярдів євро - Каталонія уже втратила за останній місяць через перереєстрацію компаній на інші території внаслідок референдуму щодо незалежності!
Тобто за декілька тижнів Каталонія вже назавжди втратила майже стільки грошей до свого ВВП, скільки недоотримує від Мадриду за підрахунками протягом року!
1500 компаній - вже перереєстрували свої центральні офіси за останні два тижні з Каталонії і тепер будуть платити податки до інших регіонів.
Найбільші втрати - банк Caixabank, який платив до бюджету 5,3 мільярди та тепер перереєстрував свій офіс у Валенсію та компанія Gas Natural, яка перейшла до Мадриду та "забрала" 1,9 мільярдів євро.
-
Граючи на почуттях національної гордості та бажанні отримати більше фінансів на місця, каталонські політики вже нанесли регіону реальні збитки на 11,5 мільярдів євро на рік.
Це те, що Каталонія вже втратила і навряд чи поверне. І не рахуючи видатки на проведення референдуму.
При цьому, іспанці абсолютно не переживають за ситуацію у країні.
Мені здалося, що наша українська делегація набагато більше значення приділяє каталонських подіям, ніж іспанці та представники місцевого самоврядування інших регіонів країни.
І остання цифра вам для роздумів:
82,8 років - середня тривалість життя іспанців.
Це найвищий показник у Європі.
Найбільша частина бюджету автономних регіонів - йде на медицину. Медицина безкоштовна. Це найважливіше функція "області" - медичне забезпечення та охорона людського життя.
Тож рецепт довголіття:
менше інтересу до політики, не забивати голову непотребом, менше нервів і менше ненависті, більше сонечка і червоного вина за обідом. Нам є чому повчитися.
Автор: Альона Шкрум, народний депутат України

 

Оценка материала:

5.00 / 4
Каталонія вже втратила 11,5 мільярдів євро ВВП - трохи про економічний популізм і про цифри 5.00 5 4
Політика / Європа
03.11.2017 2028
Еще материалы раздела «Європа»