НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.03.2018 950

7 березня 2018 у Дарницкій РДА м. Києва відкрилася художня виставка «Україна очима дітей АТО»

За підтримки мецената Людмили Русаліної 27 дітей переможців Всеукраїнського конкурсу малюнка «Україна очима дітей АТО», пройшли Арт реабілітацію на Закарпатті, на базі оздоровчого табору  «Арніка»  Воловецького району.

Мета Проекту - оздоровлення та реабілітація дітей з прифронтової зони Луганщини методами арт-терапії.

27 юних художників не тільки відпочивали в Карпатах, а й малювали свої враження про красоти України. У результаті була створена виставка " Закарпаття очима дітей АТО".

DSC_4034_thumb_12.03.18_1

ЛЮДМИЛА РУСАЛІНА, МЕЦЕНАТ: "Малюнки які діти зробили до проходження арт-терапії, були в чорних тонах, такі напружені, а після того як вони відпочили, подорожуючи мальовничими куточками нашої країни, їх малюнки кардинально змінилися - стали світлими, радісними.

Діти – наше майбутнє, і я твердо переконана, що саме такі заходи зможуть зміцнити зв’язки між представниками різних регіонів України, об’єднати нашу націю та закласти надійний фундамент дружби і солідарності. Адже ті основні принципи, які ми вкладаємо у спілкування з дітьми – вони транслюватимуть далі – у свої родини, школи, оточення. Відчуття дружнього плеча – найкращий захист від розбрату та війни. Дбаючи про дітей, захищаючи, підтримуючи та розвиваючи їх, ми самі створюємо щасливе майбутнє для нашої держави.

 Мені особливо імпонує цей проект через його глибоку символічність, адже він об’єднує людей з різних частин нашої держави під спільною метою: бачити нашу Україну успішною та квітучою, щоб блакить нашого неба ніколи не затьмарювали жахи війни. Проект спрямований на комплексну підтримку та реабілітацію дітей із зони АТО, створення для них максимально сприятливої атмосфери та розкриття їхніх талантів. Адже діти з зони АТО потребують не лише гарних канікул і подарунків, а й всебічної підтримки, відчуття безпеки і впевненості у завтрашньому дні. І арт-терапія – один із найкращих способів допомогти їм забути про страхи війни, висловити свої найпотаємніші емоції та сподівання. Діти мали змогу ближче познайомитися з культурним надбанням Західної України, Карпатського регіону, відчути радість спілкування з новими цікавими людьми та відпочити не лише фізично, а й духовно".



Оценка материала:

5.00 / 2
7 березня 2018 у Дарницкій РДА м. Києва відкрилася художня виставка «Україна очима дітей АТО» 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.03.2018 950
Еще материалы раздела «Суспільство»