НОВИНИ ДНЯ: Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — огляд  Заморозки та дощі: до України суне циклон  Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбівсі новини дня
Прес-релізи
Інше
30.11.2009 14:04 18418

В Україні відкрито лабораторію з типування донорів кісткового мозку

26  ноября Всеукраинский благотворительный фонд "Крона" и группа компаний «НИКО» провели благотворительный вечер по случаю открытия Лаборатории диагностики доноров костного мозга на базе Национальной детской больницы «ОХМАТДЕТ».


 

Мероприятие состоялось в ресторане «LAccente», в рамках которого был проведён сбор средств, направленный на приобретение необходимого для лаборатории обрудования. Реализация данного проекта («Точка жизни») даст возможность осуществлять необходимое лечение детей, больных раком крови, в Украине.

posupayko

 

Партнёрами благотворительной акции выступили: ДЦ «НИКО-Украина», ФК «НИКО Капитал»,  СК «Индиго», сеть супермаркетов электроники «МегаМакс», компания «Mary Kay», ресторан «L’Accente», школа танца «Luck out club», Торговый дом «Домосфера», Дом Деликатесов Делайт (DELIGHT), Авиакомпания «Австрийские Авиалинии», Издательский дом «Эдипресс Украина», Компания «Телехаус Киев Международный туризм» Национальный драматический театр имени Ивана Франко, Киевский академический театр оперетты .

 

Информационные партнёры: телеканал «IСTV», журнал «Твое Здоровье»,  журнал «Единственная»,  журнал «Kids.ua», информационно-аналитический портал «CSRJOURNAL».

                                                                         

 

В УКРАЇНІ ВІДКРИТО ЛАБОРАТОРІЮ З ТИПУВАННЯ ДОНОРІВ КІСТКОВОГО МОЗКУ.
НАДІЯ НА ВИЛІКОВУВАННЯ СОТЕНЬ ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА ЛЕЙКЕМІЮ, Є!
Офіційне відкриття Референс-лабораторії з діагностики онкогематологічних захворювань та типування донорів кісткового
мозку відбулось 13 листопада цього року на базі Національної спеціалізованої дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».
Сучасний лабораторний комплекс з діагностики онкогематологічних захворювань і  тканинного типування хворих  та  потенційних
донорів створено спільними зусиллями держави, лікарської громади, благодійників. Лабораторію оснащено згідно сучасних стандартів.
Зокрема, Всеукраїнський благодійний фонд «Крона» (входить до складу Групи компаній «НІКО») та партнерські організації забезпечили
ремонт приміщень та закупили для лабораторії найсучасніше обладнання для здійснення тонких генетичних аналізів, необхідних
для визначення сумісності та підбору донора стовбурових гемопоетичних клітин. У день відкриття Лабораторії обладнання було запущено в експлуатацію.
Цієї події з нетерпінням та надією чекали сотні хворих на рак крові українських дітей, батьки, лікарі, благодійники. Щорічно в Україні
реєструється до 550 нових випадків онкологічних захворювань крові у дітей. Близько 300 з них потребують пересадки кісткового мозку і лише
20% з них мають родинного сумісного донора та можуть отримати таке лікування в Україні. Для інших шанс на спасіння  - лікування за кордоном,
вартість якого складає від 100 тисяч доларів США до 350 тисяч Євро. Тому батьки вимушені відчайдушно шукати величезні кошти, втрачаючи при цьому
дорогоцінний для життя дитини час.


В УКРАЇНІ ВІДКРИТО ЛАБОРАТОРІЮ З ТИПУВАННЯ ДОНОРІВ КІСТКОВОГО МОЗКУ.НАДІЯ НА ВИЛІКОВУВАННЯ СОТЕНЬ ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА ЛЕЙКЕМІЮ, Є!                                                                                

Офіційне відкриття Референс-лабораторії з діагностики онкогематологічних захворювань та типування донорів кісткового мозку відбулось 13 листопада цього року на базі Національної спеціалізованої дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».  Сучасний лабораторний комплекс з діагностики онкогематологічних захворювань і  тканинного типування хворих  та  потенційних донорів створено спільними зусиллями держави, лікарської громади, благодійників. Лабораторію оснащено згідно сучасних стандартів. Зокрема, Всеукраїнський благодійний фонд «Крона» (входить до складу Групи компаній «НІКО») та партнерські організації забезпечили ремонт приміщень та закупили для лабораторії найсучасніше обладнання для здійснення тонких генетичних аналізів, необхідних   для визначення сумісності та підбору донора стовбурових гемопоетичних клітин. У день відкриття Лабораторії обладнання було запущено в експлуатацію.  Цієї події з нетерпінням та надією чекали сотні хворих на рак крові українських дітей, батьки, лікарі, благодійники. Щорічно в Україні реєструється до 550 нових випадків онкологічних захворювань крові у дітей. Близько 300 з них потребують пересадки кісткового мозку і лише 20% з них мають родинного сумісного донора та можуть отримати таке лікування в Україні. Для інших шанс на спасіння  - лікування за кордоном, вартість якого складає від 100 тисяч доларів США до 350 тисяч Євро. Тому батьки вимушені відчайдушно шукати величезні кошти, втрачаючи при цьому дорогоцінний для життя дитини час.

 


Лабораторія – це перший, але найважливіший крок до початку проведення операцій з пересадки кісткового мозку від неродинних донорів в Україні. Цей центр буде здійснювати найбільш точну діагностику на онкогематологічні захворювання, і – найголовніше – типування потенційних донорів кісткового мозку -  що  значно покращить надання спеціалізованої допомоги дітям та дозволить проводити лікування в Україні без направлення їх за кордон.

 

Певний час лабораторія працюватиме в тестовому режимі, поки не буде підтверджено й визнано на міжнародному рівні якість та точність її даних. Надалі це дасть Україні можливість приєднатися до міжнародної мережі реєстрів донорів кісткового мозку й надасть для хворій на лейкемію дитині шанси знайти сумісного донора та подолати тяжку недугу.

 

Подія відкриття була відзначена особистим візитом Президента України Віктора Ющенка, який висловив щиру подяку всім учасникам проекту: Міністерству охорони здоров’я, УДСЛ «ОХМАТДИТ, Фонду «Крона» та Групі компаній «НІКО» зокрема.

В рамках відкриття почесне слово також взяли Гладуш Юрій Іванович, Генеральний директор УДСЛ «ОХМАТДИТ», Донська Світлана Борисівна, Завідувач Центром дитячої онкогематології  УДСЛ "ОХМАТДИТ" та Мацібох Олена Геннадіївна, Голова Благодійного фонду «Крона».

 

Інформаційна довідка:

Проект «Точка Життя» – створення Національного реєстру донорів кісткового мозку задля порятунку життя дітей, хворих на рак крові. Планується, що Національний реєстр донорів кісткового мозку розпочне роботу вже наступного року. Із початком його функціонування в Україні стане можливим проведення неродинних трансплантацій кісткового мозку, а це означає, що українська система охорони здоров’я наблизиться до європейських стандартів, а сотні хворих на рак крові дітей отримають шанс на життя..Відсутність Національного реєстру донорів кісткового мозку є однією з найбільших проблем вітчизняної онкогематології.  На сьогоднішній день в Україні більш як 200 дітей щороку потребують пересадки кісткового мозку від неродинного донора. Неродинні трансплантації у нашій країні не проводяться  через неможливість підібрати донора; вартість такої операції закордоном становить від 100 тис. дол. США до 350 тис. євро. Через надмірно високу вартість операції, від якої залежить життя, більшість хворих дітей не мають жодних шансів на виліковування.

 

Всеукраїнський благодійний фонд «Крона» засновано в 2006 році за участі Групи компаній «НІКО», торгових партнерів та дилерів у вісімнадцяти регіонах України. Фонд «Крона» вбачає свою мету в наданні допомоги дітям-сиротам, дітям, які залишилися без батьківського піклування, дітям-інвалідам та іншим соціально вразливим категоріям дітей. Фондом «Крона» втілюється шість стратегічних благодійних програм:  «Точка Життя», «Особливі діти», «Велике серце маленького життя», «Гідна старість», «Центр лікувальної верхової їзди» та програма «Мій затишний дім».

 

Група компаній «НІКО» і ВБФ «Крона» здобули перемогу в номінації «Благодійник року» згідно з результатами Національного конкурсу «Благодійник року – 2008». Фонд також був відзначений нагородою «Благодійник року в Чернігівській області – 2008». З більш детальною інформацією Ви можете ознайомитися на сайті фонду за електронною адресою www.krona.niko.ua.

У разі необхідності отримання додаткової інформації Ви можете звернутись до:

Семикіна Олена,

Директор з корпоративних комунікацій Концерну «НІКО»,

o.semykina@niko.ua, (050) 444-55-84

Оценка материала:

4.33 / 6
В Україні відкрито лабораторію з типування донорів кісткового мозку 4.33 5 6
Прес-релізи / Інше
30.11.2009 14:04 18418
Еще материалы раздела «Інше»