НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
21.09.2018 3118

Забудовникам на Осокорках погрожують фізичною розправою та зброєю

Ситуація навколо будівництва на столичних Осокорках вийшла за межі правового поля. У соцмережах поширюють заклик до силового вирішення питання щодо забудови території навколо озера Небреж.

У Києві може з’явитися гаряча точка з непрогнозованими наслідками. Наприкінці 2017 року почалося протиправне перешкоджання діяльності забудовнику, з застосуванням фізичної сили та зброї. Будівельників, фактивно, не допускають до будівництва. Активісти з ГО «Екопарк Осокорки» на чолі з кооординаторами  Максимом Стравінським та Максимом Даниловським та їхніми  поплічниками, які носять балаклави. І якщо раніше вони приходили лише з палками та фаєрами, то цього разу тут може бути зброя. На 22.09 анонсована акція. Активісти «Екопарку" вже попереджають, що прийдуть  не з порожніми руками. Можуть розгорнутися непередбачувані події.

2580242bab09ad4918c3b2802a86b352_21.09.18

Скандал із будівництвом ж\м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» перебуває в полі зору громадськості та столичної поліції. Активісти руйнують паркани та палять будівельну техніку, прикриваючись нібито боротьбою за збереження екології. Насправді ніхто з них навіть і не поцікавився проектом  забудови. Тут планується максимально зберегти умови, які створила сама природа, унікальне поєднання екосистеми і житлового будівництва: 58% зеленої зони і лише 42% – житла. Активістів  «Екопарку Осокорки» не цікавить і той факт, що супровід цього будівництва відбуватиметься під контролем  провідних екологів та науковців. І цей житловий масив може стати зразковим для проживання та відпочинку. Зважаючи, що тут будуть застосовані найкращі стандарти та підходи до житлової забудови. Тут навіть працюватиме громадська приймальня, аби почути майбутніх мешканців мікрорайону та інвесторів і врахувати їхні побажання.

Забудовник вже понад 15 років відомий на будівельному ринку України як надійна і якісна компанія. Це можуть підтвердити мешканці, які отримали квартири в їхніх будинках. Проекти житлового будівництва завжди передбачають саме комплексну забудову території об’єктів житлового і соціально-побутового призначення. Таку практику буде продовжено і на «ПАТРІОТИЦІ НА ОЗЕРАХ». Ще до початку активної фази будівництва ту розпочато брагоустрій території. Законність будівництва підтверджена правом на володіння цією територією та повним пакетом дозвільної документації. Це відкидає всі спекуляції щодо незаконності.

140819b-nk5_21.09.18_0

Підрядник «Аркада-Будівництво» інвестує в розбудову цього житлового комплексу. Будівництво – законне, без жодних порушень. Є всі документи.
Рішенням Київської міської ради від 14.07.2005 року №774/3349 ТОВ «Контактбудсервіс» (генеральний підрядник ТОВ «Аркада-Будівництво») передано в довгострокову оренду на 15 років земельні ділянки загальною площею 176 га для забудови об’єктами житлового і соціально-побутового призначення у житловому масиві Осокори-Центральні (1,2,3,4,5,6 мікрорайон) у Дарницькому районі м. Києва. Зокрема, надано дозвіл від ДАБІ України на виконання будівельних робіт, а саме комплексної забудови території об’єктів житлового і соціально-побутового призначення мікрорайонів 1, 2, 2а житлового масиву «Осокорки-Центральні» у Дарницькому районі м. Києва.)

-2113_Kiev_Skandall_21.09.18_1_1

Мешканцям, які живуть  по сусідству з цією нестабільною територією, не позаздриш. Тут час від часу відбуваються сутички  та збираються незрозумілі компанії.  Ще більше їх налякали заяви про те, що у них під вікнами стрілятимуть (може розпочатися справжня війна).

Отож,  ризики досить великі і наслідки – непрогнозовані. Такі дії можуть дестабілізувати ситуацію в столиці і призвести до трагічних випадків. Це стане прецедентом рейдерства, коли всі питання вирішуватимуться не на рівні органів держави, а  проплаченими бандами бойовиків. Забудовник уже звернувся до Нацполіції, СБУ та столичної влади терміново втрутитися й забезпечити порядок на цій території.

Оценка материала:

5.00 / 1
Забудовникам на Осокорках погрожують фізичною розправою та зброєю 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
21.09.2018 3118
Еще материалы раздела «Нерухомість»