<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Світ
01.11.2018 1197

7 вбивств на годину: чому бразильці обрали правого популіста Bolsonaro?

Минулого тижня західна преса навипередки писала про прихід до влади у Бразилії правого популіста, колишнього десантника та фана жорстких рішень Жаїра Больсонара (Jair Bolsonaro). Якщо послухати мешканців центральних частин європейських столиць, то тепер кінець світу близько. Принаймні Бразилії вже точно всьо..


Писали про це декілька днів і згодом про Бразилію звично забули. А я чомусь вирішив згадати та нагадати, чим прославилась Бразилія в останні роки.
Отже, типовий відео-ролік з Бразилії, що його може побачити мешканець західного світу, це або щось красиве і оголене з пляжів Копакабани – це круто, це піднімає... настрій і в таку Бразилію хочеться їхати. Дивишся на ціни на білети – і вже не хочеться.
Але є ще один окремий культурний пласт контенту з Бразилії – це відео пограбувань чи злочинів, які роблять місцеві банди.
Для розуміння глибини проблеми, просто наведу приклад популярного бразильського мобільного додатку OTT (Onde Tem Tiroteio – "Де стрілянина") – у 2016-му році місцеві айтішники написали цю програму, щоб можна було легко побачити де зараз і Ріо-де-Жанейро стріляють.
Це такі особливості місцевого життя. Ви ще точно хочете поїхати до Бразилії? На початку року Travelbook опублікував 50 найнебезпечніших міст для туристів - до цього списку увійшли 17 бразильських великих міст.
Минулого року німецький політик Борис Палмер в одному з інтерв’ю захищав спроби висилати мігрантів назад до Афганістану, бо там мовляв вбивають менше ніж у Бразилії. Поважна преса одразу хотіла спростувати це, але виявилось, що дійсно, в Бразилії на вулицях вбивають десятки тисяч людей на рік.
За 2016-й рік мова йде про 61283 вбивства. Для розуміння явища просто поясню, що це десь дорівнює населенню міста Бориспіль.  Австрійці чемно підрахували – 7 вбитих за годину. Бразилія – це 2,8% світового населення, але 13% всіх вбивства по світу.
Так днями в Бразилії було вбито діючого футболіста Сан-Пауло Даніеля Корреа Фрейтаса – тіло знайшли в кущах зі слідами катувань.
Журналісти української служби BBC з'їздили до Бразилії і розказали про місцеву українську громаду, яка судячи зі статті поголовно підтримує Больсонаро, "не хочемо бути Венесуелою" – будуть ще питання?
Больсонаро може бути поганим, він може любити диктатури, не любити комуністів чи може хотіти роздати всім громадянам зброю, але треба визнати, що в Бразилії є проблема. І це не Больсонаро (він – наслідок чи відповідь), а становище у країні, до якого призвели його попередники.
Автор: Антон Павлушко, журналіст

Оценка материала:

5.00 / 1
7 вбивств на годину: чому бразильці обрали правого популіста Bolsonaro? 5.00 5 1
Політика / Світ
01.11.2018 1197
Еще материалы раздела «Світ»