<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
03.12.2018 682

ЄБРР, ЕІБ та ГСБ запускають нове опитування підприємств в Україні

Мета дослідження – виявити обмеження для розвитку приватного сектору

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Група Світового банку (ГСБ) запускають новий раунд опитувань підприємств у більш ніж 40 країнах, включаючи Україну. Мета дослідження – отримати від підприємств приватного сектору відгуки щодо стану бізнес-середовища в цих країнах і на основі цієї інформації проаналізувати можливості та перепони для розвитку приватного сектору. У кожній з цих країн дослідження буде проводитися шляхом опитування приватних компаній у секторах виробництва та послуг.

В Україні для збору цих даних була найнята компанію «Іпсос», яка розпочне опитування випадково відібраних компаній в грудні 2018 р. Ця робота триватиме до травня 2019 р., а попередні результати дослідження очікуються у другій половині 2019 р.

Результати цього опитування підприємств разом з інформацією, зібраною в рамках цього дослідження в інших країнах, будуть проаналізовані з метою кращого розуміння того, яким чином можна збільшити інвестиції, продуктивність та темпи економічного зростання у цих країнах.

Це опитування є подібним до інших опитувань підприємств, які проводяться Світовим банком в усьому світі за стандартною методологією. Анкета охоплюватиме такі загальні теми, як продуктивність, ступінь проникнення технологій та інновацій, конкуренція, кваліфікація робочої сили, неформальність, доступ до фінансових послуг, інфраструктура та вплив державного регулювання, а отже відповіді можна буде порівняти за глобальною шкалою. Опитування також включатиме у себе модуль «зеленої» економіки.

Цей новий раунд опитувань підприємств буде проведений у більш ніж 40 країнах Європи, Центральної Азії, Близького Сходу та Північної Африки.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄБРР, ЕІБ та ГСБ запускають нове опитування підприємств в Україні 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
03.12.2018 682
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»