НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Прес-релізи
Нерухомість
17.12.2018 3625

Гостинка та малосімейка особливості та відмінності

Кілька років тому падіння попиту на малогабаритне житло пророкувало багато експертів, але по ринку нерухомості цього не відбулося. Маленькі квартири продовжують користуватися популярністю саме завдяки високому попиту: молода сім'я, набуваючи малогабаритну квартиру як тимчасовий притулок, впевнена, що зможе її реалізувати за суму, не меншу початкової.

Видів малогабаритного житла представлено на ринку сьогодні багато, прискорити процес вибору допоможе чітке розуміння термінології, що класифікує типи житла. Сьогодні фахівці розповідають про особливості гостинки та малосімейки.

Малосімейка та Гостинка – спадщина соціалістичної епохи

Малосімейка та гостинка дісталися нам від радянської епохи, часу промислово-будівельного буму 70-80-х років. У той час кожне велике підприємство для залучення й утримання працівників на додаток до звичайних гуртожитків почали будувати гуртожитки сімейного типу. Тут кожна сім'я мала свою власну маленьку квартиру, яка вважалася першою сходинкою до здобуття повноцінного житла. Тоді це був величезний крок вперед у благоустрою житла своїх співробітників. Отримавши таку відомчу квартиру, працівник мав право проживання поки числиться на підприємстві, в той же час ніщо не заважало йому стояти в загальній квартирній черзі.

Що таке гостинка?

Гостинка та готель – слова однокореневі та мають близький сенс. Як в готелі, в гостинці надано мінімум зручностей:

  • кімната для проживання;
  • окреме приміщення під санвузол.

Вхід в гостинку зазвичай веде із загального коридору безпосередньо в кімнату. Як в готелі, кухні тут не передбачено, такі будинки не були газифіковані. Але в кімнаті могла бути виділена кухонна ніша або куточок зі столом, на якому можна було встановлювати переносну електричну плиту. Розмір кімнати в гостинці дуже невеликий, від 10 до 15 метрів. Але вона цілком влаштовувала молодих одиноких людей.

Малосімейка – маленька квартира

Малосімейка на відміну від гостинки має повний набір санітарного та інженерного обладнання. Від звичайної квартири вона відрізняється загальним довгим коридором та маленькими розмірами. Втім, у 80-х роках почали будувати будинки малосімейного типу без загального коридору, з виходом на звичайну сходову площадку. Крім того, проектом передбачався невеликий відсоток 2-х кімнатних малосімейних квартир.

Малосімейка цілком годиться для проживання невеликої родини з однією маленькою дитиною. Вона зазвичай містить:

  • невеликий передпокій;
  • кімнату від 12 до 18 метрів, що має вихід на свій балкон;
  • кухню від 5,5 до 7 м;
  • ванну кімнату зі зменшеною або повноформатною ванною;
  • вбудовану шафу або крихітну комору для зберігання речей.

У такій квартирі можна розставити досить меблів та побутової техніки. Основною незручністю малосімейки зазвичай називають маленьку кухню та крихітну прихожу. Але як уже сказано вище, до кінця епохи соціалізму малосімейка значно підросла та покращилася в плануванні.

Якщо вам терміново потрібно вигідно купити малосімейку Тернопіль, то в пошуку відповідних варіантів допоможе сайт DOM.RIA. Тут доступні перевірені квартири що забезпечує безпеку сторін угоди. Під такими об'єктами маються на увазі малосімейки та повноцінне житло вивченням стану якого займався інспектор. Додатково фахівець знімає житлоплощу камерою з оглядом в 360 градусів. Програма перевірених оголошень сподобалася українцям що дозволило DOM.RIA вибитися на перші позиції в жорсткій конкуренції на ринку нерухомості.

На що звертати увагу при виборі?

Сьогодні на ринку нерухомого майна малосімейки є житлом що відноситься до класу економ. Його вартість невисока, а попит великий. Для молодої сімейної пари, що почала шлях – гарна можливість для самостійного становлення та життєствердження. На користь житлоплощі радянських часів той факт, що будинки з малосімейками знаходяться в районах, які мають повністю сформовану транспортну розв'язку та інфраструктуру.

Малосімейки зараз не проектуються та не будуються, але найчастіше продаються як звичайнісіньке приватизоване житло. Варто звернути увагу на рік будівництва будинку та розмір кухні. Цілком можна відшукати квартиру з кухнею за площею що не поступається хрущовці.

Нові гостинки зараз теж не будуються, але нерідко під них перебудовуються просторі комуналки з метою здачі в оренду. Іноді відбувається зворотний процес: дві гостинки об'єднуються в загальну житлову площу, де одна з кімнат повністю віддається під життєзабезпечення (кухня, санвузол).

В цілому вважається, що придбати малогабаритне житло як тимчасовий притулок для невеликої сім'ї, вигідніше, ніж платити орендну плату. Повноцінну малосімейку охоче купують для себе літні сім'ї, які бажають роз'їхатися з новим поколінням. Вартість обслуговування такого житла значно нижче.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гостинка та малосімейка особливості та відмінності 5.00 5 1
Прес-релізи / Нерухомість
17.12.2018 3625
Еще материалы раздела «Нерухомість»