<
НОВИНИ ДНЯ: Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологинівсі новини дня
23.12.2018 1320

Інформвісько Президента та його операції. Політична сатира

Чудова політична сатира від журналіста Сергія Іванова: Це було історичне гамселиво, як згадаю - мурашки по шкірі. Нас перебанили майже всіх, залишився лише я і ще четверо хлопців…


Доброго дня, шановні телеглядачі. Моє ім'я Венцеслав Пендзьор, і ви дивитесь програму "Пендзьор" на 5 каналі. Сьогодні ми говоримо про соціальні мережі і роль цих мереж у наступних виборах Президента України Петра Олексійовича Порошенка. Наш гість - відомий блогер Богдан Крапенко. Вітаю вас, Богдане.
- Доброго дня. Маленьке уточнення: я не блогер. "Блогер" - це, знаєте, якось легковажно.
- А як краще представити вас нашим глядачам?
- Участник інформаційного спротиву. Або інформвоїн. Це набагато ближче до того, чим я займаюсь.
- До речі, глядачі нашого каналу дуже хочуть дізнатися, чим ви займаєтесь. Як працює інформвійсько?
- Давайте так: щоб я вам тут не наговорив зайвого і випадково не розкрив, скажімо так, засекречену інформацію або інформацію державного значення, ми просто подивимось на найуспішніші наші операції в соцмережах. Наприклад, легендарна операція "ПІДОР" у твітері.
- Перепрошую, як?
- "ПІДОР". Ви не чули? Дивно. Пару років тому ми з хлопцями відбивали атаку зрадофілів у твіттері. Це було історичне гамселиво, як згадаю - мурашки по шкірі. Нас перебанили майже всіх, залишився лише я і ще четверо хлопців. І ось головний зрадофіл пише ну дуже огидний твіт - щось про Липецьк, здається, про кондитерську фабрику...
- Якщо дозволите, я перерву вас на секунду і поясню глядачам, що йдеться про один з найпоширеніших ворожих фейків - про міфічну фабрику "Рошен" у російському Липецьку, яка начебто працює там. Це навіт не фейк, а, вибачте, єресь.
- Саме так. І тут мене осіняє обнадійлива думка. Я пишу хлопцям свій план і буквально протягом хвилини кожен з нас залишає під твітом по одній великій літері: "П", "І", "Д", "О" і "Р". Розумієте?
- Не дуже, якщо чесно. Я ще не зареєструвався.
- В твіттері?
- В інтернеті.
- Ну дивіться. Кожен з нас майже синхронно викладає велику літеру, і в результаті вони вишиковуються в одне велике слово
П
І
Д
О
Р. Як вам таке, пане Пендзьор?
- Вражаюче.
- І крити нічим, адже будь-яка інтернет-суперечка втрачає свій сенс відразу після того, як у дискурсі з'являється слово "підор". Головне - встигнути зробити це першим. Але я не просто зробив, я винайшов якісно новий стратегічний метод опонування - колективне використання великих літер. Плюс, це яскравий приклад командної роботи і матриця для розробки нових операцій - операції "КЛАС", наприклад.
- Операція "КЛАС?
- Так. Не в курсі? О, я вам заздрю - ви почуєте про це вперше. Квітень 2016-го був дуже складним. Гнап видав свою паскудну брехню про офшори...
- Даруйте, Богдане, але я знову вимушений вас перервати для пояснення. Наразі йдеться про так званий офшорний скандал за участю Президента України Петра Олексійовича Порошенка, тобто без його участі. 5 канал робив власне розслідування і жодних офшорів не виявив.
- Так-так. Було дуже важко. Ви розумієте, боротися з фаховою, витонченою зрадофілією дуже складно. Перекричати цих зрадойобів майже неможливо, і це єдине, в чому ми з ними схожі. До речі, нічого, що я використовую такі терміни, у вас не буде проблем?
- З ким?
- З Нацрадою.
- З Юрою? Не думаю.
- Чудово. Зрадобляді - дуже галасливі та цинічні. Але дисципліни там нема, і це нам дуже допомагає. І коли представники Петра Олексійовича...
- Тобто представники компаній, які працюють з колишніми компаніями Президента України Петра Олексійовича Порошенка.
- Дякую, саме так. І ось коли в соцмережах з'явилася ця реакція, ми, приблизно розуміючи, коли і де вона з'явиться і використовуючи мій метод, першими запостили в коментарях слово
К
Л
А
С
Ви не уявляєте, як верещали зрадофілітики!..
- Воістину прекрасна історія, Богдане. А де ви готувалися до боротьби, де загартовувалися?
- Хто де. Хто в ЖЖ, хто в "Молодих регіонах", хто у Віті Уколова.
- В Соцпартії чи в "Батьківщині"?
- Хто в "Соцпартії, хто в "Батьківщині". А хто і в "Артеку".
- У вас молодий колектив?
- Так, відносно. Але попри все, ми вже виховали нове покоління інформвоїнів, серед яких є справжні зірки. Взяти хоча б Гвездослава Орешка.
- Мені давали читати його блог. Думки правильні, але як уродженець Львівщини, ваш земляк, до речі, я не міг не звернути увагу на купу лексичних помилок. Яка мова є рідною для Гвездослава?
- Насправді жодна. Втім, грамотність - не головна проблема молодих. Молодих потрібно контролювати, бо вони дуже часто зловживають своїм статусом. Згадаймо випадок зі скандальним селфі Орешка і Петра Олексійовича, яке ледь не розкололо нас.
- Вибачте, що таке селфі?
- Селфі - це коли ти дивишся навколо себе і розумієш, що твоє обличчя - найпрекрасніше з усього, що ти бачиш. Фактично це втілене у фото зізнання собі в коханні. Це дуже серйозна штука для інстаграма, який ми щойно почали вивчати і, враховуючи контингент, зараз розробляємо для нього окрему стратегію.
- Інстаграма?
- Так, це соцмережа для візіонерів і вуайєристів. Дуже небезпечна штука, як на мене - там дивляться, а не читають. Тобто навіть найпотужніша наша зброя на кшталт "ПІДОР" і "КЛАС" там поки що не дає бажаного ефекту. І цим користуються наші опоненти, зокрема Воровка.
- Думаю, ви могли здогадатися з контексту, про кого йдеться, але в журналістиці існують певні стандарти, тож я мушу пояснити, що "Воровка", шановні глядачі - це Юлія Тимошенко, одна з кандидатів на посаду Президента України Петра Олексійовича Порошенка на майбутніх виборах Президента України Петра Олексійовича Порошенка.
- Влучне прізвисько, скажіть?
- Так, але, на мою думку, трохи образливе. Вона жінка.
- Коли йдеться про хайп, колего, гендерні стереотипи відпочивають.
- Хайп?
- Так. Не знаєте, що таке хайп?
- Ні.
- Хайп - це спосіб примусити людину їсти лайно із вдячністю. Якщо стисло.
- Зрозуміло. І останнє запитання, Богдане. Яка кінцева мета вашої боротьби?
- Складне запитання. Відповім філософськи. Я розглядаю нашу боротьбу як боротьбу сил Бога з силами Диявола. І не має значення, за кого ми топимо - за Порошенка, за Тимошенко чи за якогось іншого медведчука. Де ми, там Бог. Gott mit uns, як кажуть німці. Якщо ти з нами - це "КЛАС", якщо проти - ну ви зрозуміли. Дякую.
Автор: Сергій Іванов

Оценка материала:

5.00 / 1
Інформвісько Президента та його операції. Політична сатира 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
23.12.2018 1320
Еще колонки: Колонки / Блоги