<
НОВИНИ ДНЯ: Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списативсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
28.01.2010 18:52 11504

Пенсіонерів Полтавщини та Сумщини запрошують до центрів спілкування

Фонд Східна Європа та Telenor Group створюють центри соціальної активності для людей похилого віку.


Фонд Східна Європа в партнерстві з компанією Telenor Group в Україні надали підтримку загальним обсягом 296 497 грн. організаціям в Полтавській та Сумській областях, що працюватимуть над створенням трьох центрів для літніх людей у Пирятині, Недригайлові та Липовій Долині. Центри стануть місцем проведення дозвілля, де самотні люди зможуть спілкуватись, займатись улюбленою справою, а також опановувати нові навички на зразок фотосправи чи користування ПК. У центрах людям похилого віку також надаватимуть соціально-побутові послуги і медичні консультації. Проекти профінансовано в рамках конкурсу «Труднощі долаємо разом: центри соціальної активності для одиноких людей похилого віку» за підтримки компанії Telenor Group та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Громадські організації «Липоводолинський козацький полк», «Недригайлівська районна громадська організація інвалідів» з Сумської області та Пирятинська районна організація ветеранів з Полтавської області отримали фінансування для відкриття центрів дозвілля на базі місцевих територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Після проведення ремонтних робіт, закупівлі необхідного обладнання для облаштування центрів організації разом з територіальними центрами займатимуться створенням умов для змістовного та комфортного дозвілля відвідувачів. Зокрема, у центрах запрацюють різноманітні гуртки, прес-клуб, група здоров’я. На додаток до вже існуючих соціально-побутових послуг, у Пирятинському центрі буде запроваджено послугу з прання білизни, якою зможе скористатися кожен з відвідувачів.

«У Фонду Східна Європа є багато проектів, спрямованих на захист вразливих груп населення. Але цей проект для людей похилого віку, що ми реалізуємо в партнерстві з Telenor Group вже третій рік, є досить особливим. Незважаючи на те, що в Україні є велика кількість державних і приватних програм підтримки вразливого населення, самотні люди похилого віку зазвичай не отримують належного вшанування, хоча саме вони зробили дуже багато для держави. Ми дуже раді, що можемо зробити їх життя більш різноманітним. Також хочеться відзначити активну підтримку з боку місцевих органів влади», - вважає виконавчий директор ФСЄ Віктор Лях.

Цей проект реалізується в Полтавській області вже другий рік поспіль за підтримки головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Минулого року Фонд Східна Європа та Telenor Group відкрили в області три центри у Полтаві, Диканьці та Кременчуці. Цьогоріч програму поширено на Сумську область завдяки активній підтримці Головного управління праці та соціального захисту населення обласної адміністрації.

«Ми віримо, що спілкування є необхідною частиною життя кожної людини. Особливо це стосується самотніх людей похилого віку, для яких дуже важлива підтримка та активне соціальне життя. Ми, в Telenor, раді підтримувати програму «Труднощі долаємо разом», адже вона надає людям похилого віку можливості та інструменти для спілкування, реалізації своїх здібностей, набуття нових навичок та надання допомоги один одному», - сказав Тронд Мое, голова представництва Telenor Group в Україні.

Проект Фонду Східна Європа «Центри для людей похилого віку» спрямований на підтримку місцевих ініціатив із створення центрів для одиноких малозабезпечених громадян похилого віку та надання їм якісних соціальних, юридичних та побутових послуг. Проектом також передбачена підготовка співробітників та волонтерів центрів, забезпечення центрів необхідним обладнанням та залучення до співпраці державних та приватних юридичних, культурних та соціальних установ. Проект реалізується у Полтавській, Запорізькій та Сумській областях.

* * *

За детальною інформацією про ці та інші програми Фонду звертайтесь, будь ласка, до Катерини Копчук, спеціаліста зі зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа за телефоном (+38-044) 200-3825, або kkopchuk@eef.org.ua.


Фонд Східна Європа (ФСЄ) - приватна неприбуткова організація, підтримка якої здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку через Фонд Євразія та іншими донорами – урядами, фондами, корпораціями та приватними донорами. З січня 2008р. програми ФСЄ сприятимуть громадянському, соціальному та економічному розвитку України, мобілізуючи ресурси, зміцнюючи громади та підтримуючи партнерство громади, влади та бізнесу. Фонд Східна Європа - член мережі  Фонду Євразія. Більше про Фонд: www.eef.org.ua.

 


Telenor Group - міжнародна телекомунікаційна компанія з головним офісом у Норвегії. Telenor Group є одним з найбільших мобільних операторів світу, що володіє компаніями у 13 країнах Європи та Азії. В Україні Telenor належить мажоритарний   пакет акції компанії “Київстар”, провідного мобільного оператора України, та через дочірню компанію EDB - контрольний пакет акцій українських ІТ-компаній «Інфопульс» та «Міратех». Більше про Telenor Group в Україні: www.telenor.ua


Цей прес-реліз виданий завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд Євразія несе відповідальність за зміст  цього документа; точка зору, відображена в даному документі, може не збігатися з точкою зору Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) чи Уряду США.

 



Оценка материала:

3.29 / 7
Пенсіонерів Полтавщини та Сумщини запрошують до центрів спілкування 3.29 5 7
Прес-релізи / IT та зв'язок
28.01.2010 18:52 11504
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»
  • Сколько стоит подключить интернет и что предлагают провайдеры Харьков Сколько стоит подключить интернет и что предлагают провайдеры Харьков

    В Харькове существует множество провайдеров, предлагающих разнообразные услуги по подключению к интернету. Они конкурируют между собой, предоставляя широкий спектр тарифов и услуг, чтобы привлечь как можно больше клиентов.

    IT та зв'язок 25.03.2024 268
  • Чому заміна екрана Самсунг А10 має відбуватися виключно з оригінальними деталями? «МТІ-Сервіс» наводить приклади Чому заміна екрана Самсунг А10 має відбуватися виключно з оригінальними деталями? «МТІ-Сервіс» наводить приклади

    Сучасній людині важко уявити своє життя без мобільного телефона. Адже в цьому пристрої поєднується стільки функцій, що ви можете завжди залишатися на зв’язку, працювати з документами, грати в ігри чи робити фото. Головне для цього всього – справність смартфона.

    IT та зв'язок 12.03.2024 310
  • Огляд смартфонів Google Pixel 7 і 7 Pro – флагмани зі штучним інтелектом Огляд смартфонів Google Pixel 7 і 7 Pro – флагмани зі штучним інтелектом

    Якщо Pixel 6 та 6 Pro завоювали шанувальників завдяки чудовим камерам та штучному інтелекту, то нова 7-а серія смартфонів Google претендує на звання конкурента гігантів. Щоб розбавити ринковий тандем Apple-Samsung, гаджети отримали надпотужний процесор, шикарні камери та покращену автономність. Фахівці магазину електроніки AVIC з'ясували, чому Google Pixel 7 і 7 Pro не гірші від флагманів інших брендів, що вони пропонують користувачам і в чому переваги кожного з апаратів.

    IT та зв'язок 09.03.2024 516
  • Хмара AWS – набір корисних інструментів для вдосконалення бізнесу Хмара AWS – набір корисних інструментів для вдосконалення бізнесу

    Найбільш популярним хмарним сервісом у сфері платформених та інфраструктурних послуг є Amazon Web Services. Застосовують його вже майже 20 років такі мегакорпорації, як Кока-Кола, Нетфлікс, БМВ та інші. Все частіше можливостями користуються і порівняно невеликі підприємства. Ознайомитися з можливостями та перевагами AWS користувачі з України можуть на https://www.softwareone.com/uk-ua/cloud-services/aws. Досить довго хмара знаходилася в лідерах за прибутками, проте поступилася у 2010 році Майкрософт Азур.

    IT та зв'язок 06.03.2024 374
  • Особливості просування сайтів Особливості просування сайтів

    Розкручений веб-сайт може стати для свого власника справжнім золотим дном. Наявність топового майданчика – це трамплін до зростання продажів. Адже те що з Мережі можна отримувати готових клієнтів – це факт, що підтверджено на практиці. І необхідно для цього лише мати інтернет-ресурс, який правильно налаштований.

    IT та зв'язок 01.03.2024 341