<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2019 702

Круглий стіл «Реінтеграція Донбасу: людський фактор»

23 травня 2019 року в Національному Авіаційному університеті відбувся круглий стіл «Реінтеграція Донбасу: людський фактор». Організаторами події виступили Громадський союз «Енергія миру» у співпраці з Національним авіаційним університетом. Учасники обговорили людський  вимір реінтеграції регіону.

До дискусії долучилися Перший Президент незалежної України Леонід Макарович Кравчук, міністр закордонних справ України (2003-2005) Костянтин Іванович Грищенко, Надзвичайний і повноважний посол, голова Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій, Голова ВРУ (2012-2014) Володимир Рибак, Надзвичайний і Повноважний посол Грігол Катамадзе, Голова Наглядової Ради ГС «Енегрія миру» Людмила Володимирівна Русаліна, Президент ГС «Енегрія миру» Микола Миколайович Петренко, Віце-президент ГО «Енергія миру» Віктор Занфіров, представники громадськості, науковці, освітяни та експерти у сфері інвестицій. Модерували захід прем’єр-міністр України (2005-2006) Юрій Іванович Єхануров та професор міжнародної економіки Маріупольського державного університету Юрій Володимирович Макогон. 

petrus_24.05.19_1_1

Ставлячи на перше місце людину та її інтереси, учасникам панельних дискусій запропонували знайти нові смисли та підходи, розглядаючи ситуацію в людиноцентричному ключі. Основна увага була приділена міжнародно-правовим факторам, політиці примирення, економічним чинникам реінтеграції та майбутньому господарства регіону, освітньому і науковому аспектам реінтеграції, ролі громадянського суспільства.

Саме зараз, коли наша країна переживає період перезавантаження політичної системи, дискусії щодо майбутнього Донбасу отримали нове дихання саме в людському вимірі. Учасники дискусії дійшли висновку, що головне зараз - дослухатися до потреб та думки людей, об’єднувати їх навколо спільних цінностей, заохочувати їх брати участь у виробленні рішень.

Petrus_24.05.19_0

а підсумками круглого столу буде створено робочу групу по підготовці пакету практичних рекомендацій щодо процесу реінтеграції цивільного населення у Донбас по закінченню збройного конфлікту на Сході України. Організатори та учасники круглого столу впевнені, що такі розробки стануть реальним поштовхом до якісно нового погляду на комплексну стратегію реінтеграції Донбасу і допоможуть принести в Україну довгоочікуваний мир.

Оценка материала:

5.00 / 1
Круглий стіл «Реінтеграція Донбасу: людський фактор» 5.00 5 1
Політика / Україна
24.05.2019 702
Еще материалы раздела «Україна»