НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Прес-релізи
Інше
11.02.2010 23:15 13217

Другий національний конкурс для журналістів на найкращий аналітичний матеріал щодо соціальної відповідальності бізнесу в Україні

Представництво ООН та мережа Глобального договору в Україні вдруге проводять Національний конкурс для журналістів на кращий аналітичний матеріал з висвітлення теми корпоративної соціальної відповідальності в Україні.

 

Конкурс має на меті покращити висвітлення тематики соціальної відповідальності бізнесу в українських ЗМІ. Він дозволить також проаналізувати рівень обізнаності журналістів, які пишуть на тему корпоративної соціальної відповідальності (КСВ), та виявити потреби в організації спеціальних тренінгів та розробці інформаційних матеріалів з цієї тематики.
«Активність учасників минулорічного конкурсу була для нас приємною несподіванкою.  Вона стала свідченням того, що в Україні вже почала формуватись КСВ-журналістика, - зазначила Юлія Щербініна, радник з питань співпраці між приватним і громадським секторами Представництва ООН в Україні. - Однак, у висвітленні цієї теми все ще переважає фрагментарність. Саме тому Представництво ООН в Україні за підтримки мережі Глобального договору вирішило зробити цей конкурс щорічним. Ми сподіваємось, це сприятиме адекватному, повному та системному відображенню КСВ в українських засобах масової інформації».
До участі у конкурсі запрошено штатних та позаштатних кореспондентів друкованих та Інтернет-ЗМІ, чиї матеріали на тему корпоративної соціальної відповідальності опубліковано з 1 січня 2010 року по 30 квітня 2010 року.

Прийняття робіт триватиме до 30 квітня 2010 року включно. Роботи оцінюватиме Журі, до якого увійшли провідні експерти в галузі журналістики та КСВ, за наступними критеріями:
•    рівень дотримання журналістських стандартів, збалансованість матеріалу;
•    рівень розкриття теми соціальної відповідальності бізнесу;
•    адекватність та коректність викладення матеріалу;
•    актуальність та ілюстративність матеріалу;
•    наявність конкретних "життєвих історій";
•    оригінальність способу розкриття теми;
•    відсутність ознак замовності матеріалу.

Журналіст-переможець конкурсу відвідає всесвітній саміт лідерів Глобального договору ООН, який відбудеться 24-25 червня 2010 р. у Нью-Йорку (США).

Підведення підсумків та оголошення результатів відбудеться не пізніше 18 травня 2010 року.

Для участі в конкурсі необхідно надіслати відскановану заповнену заявку, роздруковану на бланку відповідного ЗМІ з підписами керівника та автора-журналіста; публікацію в друкованих чи електронних ЗМІ з 1 січня 2010 року по 30 квітня 2010 у відсканованому вигляді в форматі .jpeg. А матеріали, розміщені на інформаційних Інтернет-ресурсах — у текстовому форматі .doc із зазначенням гіперпосилання необхідно переслати електронною поштою у вкладеному файлі.

Текст заявки можна завантажити за адресою: http://www.globalcompact.org.ua/img/usr/files/010110/contest_ua.pdf. Електронні матеріали приймаються за адресою csr-medіa@un.org.ua.

Оригінали та примірники публікацій потрібно відправляти поштою з 10 лютого 2010 року по 30 квітня 2010 року за адресою: Кловський узвіз 1, Київ 01021, з поміткою "Конкурс для журналістів".

Переможці конкурсу будуть оголошені на сайтах Представництва ООН в Україні (www.un.org.ua) та мережі Глобального договору України (www.globalcompact.org.ua). За детальнішою інформацією звертайтесь до Ірини Бутяги, іryna.butіaha@un.org.ua.



***
У 2009  році участь у конкурсі взяли 20 журналістів, надіславши понад 40 робіт. Головний приз – участь у Щорічному форумі мереж ГД у Стамбулі (Туреччина) отримала Олена ГЛАДСКІХ (газета «Дело»). У спеціальних номінаціях було відзначено роботи Вікторії ГРАНІНОЇ з проекту «Гвардія» та Святослава РИБНІКОВА з «Української технічної газети». Більш детальну інформацію про конкурс, а також роботи учасників можна переглянути за посиланням: http://www.globalcompact.org.ua/ua/press/news/283.

***
Глобальний договір ООН – це стратегічна ініціатива, спрямована на просування соціальної відповідальності бізнесу, вирішення діловими колами проблем глобалізації та створення більш стабільної та всеохоплюючої економіки, започаткована з ініціативи генерального секретаря ООН.
Мережа Глобального договору була започаткована в Україні у 2006 році, об’єднавши 34 передові у сфері КСВ компанії та організації. З того часу українська мережа розширилась до більше ніж 140 членів і продовжує збільшуватись. Місією мережі Глобального договору в Україні є просування корпоративної соціальної відповідальності в Україні та прогресу її членів по відношенню до 10 принципів ГД через навчання, діалог, партнерство та водночас створення можливостей для багатостороннього діалогу через колективні дії.
Більше про глобальний договір http://www.globalcompact.org.ua/ua/about/inukraine

***
Система ООН в Україні працює з 1992 році та включає 13 агентств, міжнародних організацій та асоційованих установ, а саме Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН),  Фонд Народонаселення ООН (ЮНФПА), Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні (ЮНЕЙДС), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБООН), Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН), Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ), Міжнародна організація праці (МОП), Міжнародна організація з міграції (МОМ), Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), а також асоційовані організації ООН, такі як Міжнародний валютний фонд (МВФ), Світовий Банк (СБ) та Міжнародна Фінансова Корпорація (МФК).  www.un.org.ua

Оценка материала:

3.40 / 5
Другий національний конкурс для журналістів на найкращий аналітичний матеріал щодо соціальної відповідальності бізнесу в Україні 3.40 5 5
Прес-релізи / Інше
11.02.2010 23:15 13217
Еще материалы раздела «Інше»