<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
26.06.2019 630

Керівництво «Укренерго» не вповноважене займатись питанням ПСО, - Ігор Насалик

Коментування питання тарифів на електроенергію та покладання спецобов’язків після запуску нового ринку електроенергії не входить до службових компетенцій керівництва «Укренерго».

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в інтерв’ю Gazeta.ua, коментуючи заяви керівництва "Укренерго" щодо нібито маніпуляцій із ПСО та ціною на електроенергію.

«Дивно, коли людина з "Укренерго" коментує позицію покладання спеціальних обов'язків, до якої не має відношення. Думаю, він передусім повинен коментувати питання, за які відповідає — комерційний облік, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг», - заявив Насалик.
Міністр також наголосив, що уряд ухвалив всі необхідні рішення для недопущення зростання тарифів на електроенергію для населення після запуску ринку з 1 липня.

«Ми збалансували систему так, що вона не призведе до зростання ціни для населення. Її, до речі, не підвищували з березня 2017 року. Варто також знати, що ціна електроенергії для населення України в 2,6 раза нижча, ніж у Росії і в Білорусі. І вдесятеро, ніж у Данії», - зазначив Насалик.

Нагадаємо, відповідно до ухваленого Верховною Радою Закону України «Про ринок електричної енергії», новий ринок електроенергії має бути запроваджено 1 липня 2019 року. Запуск ринку – це зобов’язання України в рамках імплементації Третього енергопакету ЄС.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 5 червня заявив, що ринок електроенергії буде запущено вчасно та запевнив, що тарифи для населення не зростуть.

Оценка материала:

5.00 / 1
Керівництво «Укренерго» не вповноважене займатись питанням ПСО, - Ігор Насалик 5.00 5 1
Політика / Україна
26.06.2019 630
Еще материалы раздела «Україна»