НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Україна
14.10.2019 1072

Імпорт електроенергії з РФ знищить вітчизняну генерацію, - Плачков

Відновлення імпорту електроенергії з Росії призведе до зупинки третини ТЕС та кризи в атомній енергетиці.

Про це написав Голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, колишній міністр палива та енергетики Іван Плачков в своїй колонці, оцінюючи наслідки імпорту електроенергії з РФ.

«Третій результат – занепад українських ТЕС і глибока криза атомної енергетики. Найстрашніше для будь-якої енергосистеми – розбалансованість. Балансувати енергосистему можна, коли вона має достатньо маневрених потужностей. При імпорті з Росії майже 14 млн кВт-годин теплової генерації України, яка забезпечує балансування, будуть витіснені з ринку. Це загрожує повною зупинкою третини теплових енергоблоків країни», - написав Плачков.

На його думку, російський імпорт також негативно вплине на вітчизняну атомну генерацію і призведе до його значного скорочення.

«Російський імпорт йде рівним графіком, тому він не тільки знищить  українські ТЕС, але й обов'язково негативно позначиться на атомній генерації. Скорочення виробництва атомної електроенергії може бути значним. Український атом буде витіснений російським і білоруським. За останні 15 років там побудовано 10 нових енергоблоків загальною потужністю понад 10,6 ГВт. В Україні – жодного», - пояснив Плачков.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко заявив, що запускати Росію на наш енергоринок, відсуваючи «Енергоатом» та наші теплові станції, дуже небезпечно, оскільки вона може його знищити, і це ставить під загрозу енергонезалежність України.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Імпорт електроенергії з РФ знищить вітчизняну генерацію, - Плачков 5.00 5 1
Політика / Україна
14.10.2019 1072
Еще материалы раздела «Україна»