НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
21.10.2019 740

Щасливий лист та інші частини конопель

З 12 по 14 жовтня в Києві, у виставковому комплексі «АККО Інтернешнл» проходив перший Конопляний ярмарок.

Захід було влаштовано за безпосередньої підтримки Інституту луб'яних культур Національної академії аграрних наук України та Української конопляної асоціації. Всі дні тривали лекції, присвячені вирощуванню, переробці та використанню конопель в Україні та за кордоном, на них порушувалися також економічні, освітні та правові аспекти.

У світі спостерігається досить стабільний ріст інтересу до харчових продуктів з різних складових конопель. Найбільш стрімко розвивається ринок cannabis-продукції у Канаді та США. Вони запровадили тренди для розвитку галузі в усьому світі. Продукти харчування на основі конопель або з додаванням конопляних інгредієнтів стають все більш популярні у споживачів завдяки смаку та корисним властивостям. Відвідувачі виставки ласували конопляними кексами, пітою, шоколадом з екстрактом насіння канабісу, чаєм з листя коноплі. Різноманіття застосунку у вітчизняними виробниками продуктів харчування цієї росли вражає, це і протеїнові добавки, борошно, висівки, олії. Але, за фактом, найбільшою популярністю на виставці користувалися коктейлі з конопляних настоянок ТМ  Happy Leaf .

BB7A5832_21.10.19_1

Людмила Русаліна, президент Групи Компаній «Петрус» (ЛГЗ «Златогор»): «Мабуть ще не кожен покупець в Україні розуміє різницю між медичним та наркотичним канабісом. Це взагалі різні рослини. І  за даними ВОЗ, яка вела дослідження понад 3-ри десятиріччя,  саме медичний канабіс  лікує понад 30 тяжких хвороб. Ми почали першими працювати в Україні з європейськими виробниками продукції на базі медичного канабісу І створили дійсно унікальний продукт «Happy Leaf».

Варто зазначити, що презентований напій вже двічі отримав найвищу відзнаку на Міжнародному конкурсі Best Drink..

«Нашим фахівцям Золотоніського заводу «Златогор», першим вдалося розробити унікальні рецептури, які не містять тетрагідроканабінол та технології виробництва з конопель «легальних» і дуже крутих настоянок. Бачите, у настоянці ТМ  Happy Leaf «Ямайка» зернята коноплі додані навіть цілими до пляшки. А от у рецептуру настоянки «Амстердам» входить ще екстракт тюльпану. Це додає напою ноток весняної свіжості, приємного легкого смаку. Екстракт канабісу, який міститься в складі продукту, має заспокійливі властивості, підвищує апетит і покращує настрій. Крім того, ми сміливо і креативно підійшли до візуалізації коноплі». - зазначив директор напрямку лікеро-горілчаних виробів  групи компаній «Петрус» (ЛГЗ «ЗЛАТОГОР») Анатолій Галіщук.

На стенді заводу та на фудкорі, що був розташований поблизу і де настоянки теж пропонувалися, продавці не мали ані секунди на перепочинок. Потік спраглих замовити коктейль, або стопку-дві або цілу пляшку настоянки не пересихав всі дні виставки. Деякі відвідувачі вигадували рецепти прямо на місці і бармени охоче експериментували. Це справжній бум на cannabis напої.

Президент компанії Людмила Русаліна каже, що на її лікеро-горілчаному заводі не бояться експериментувати, там завжди шукають нові ніші на ринку, пропонують цікаві рішення та смаки для українських та іноземних споживачів, адже продукція ЛГЗ «ЗЛАТОГОР» сьогодні експортується в США, Китай, Молдову, Вірменію, Азербайджан, країни Балтики, Африки, Італію, Іспанію, Німеччину, Польщу, Канаду.

Представники торговельної марки пишаються, що їм вдалося створити наразі унікальну нішу , якій складно знайти аналоги. Фестиваль засвідчив, що продукти харчування  з додаванням конопляних інгредієнтів стають дедалі популярнішими навіть серед консервативно орієнтованих гурманів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Щасливий лист та інші частини конопель 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
21.10.2019 740
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»