<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
10.11.2019 617

Імпортуючи електроенергію з РФ, ми фінансуємо агресора, - Гончаренко

Імпорт електроенергії з РФ, що відбувається через законопроект, прийнятий за ініціативою голови комітету ВР з енергетики Андрія Геруса, означає, що ми фінансуємо енергогалузь країни-агресора, замість власної.

Про це завив народний депутат України, член фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

«Це дуже велика загроза, коли ми замість розвитку власної енергетики фінансуємо енергетику країни-агресора. Якщо нам розповідають щось про монополії, то, будь ласка, в країні є Антимонопольний комітет, вся влада у ваших руках. Ви вже змінили більшу частину державних уповноважених. Так боріться з монополіями. Для цього всі є інструменти. Але, як вони озвучили, що інструмент боротьби з монополією – це відкриття власного ринку для російської електроенергії, - це є повний абсурд. Це є абсолютний, повний абсурд», - сказав Гончаренко.

На його думку, ситуацію щодо відновлення імпорту електроенергії з РФ має розслідувати Служба безпеки України. «Я думаю, що взагалі Служба безпеки України могла б розслідувати, чи не стоїть за цим щось більше, ніж просто дурість», - зазначив Гончаренко.

Раніше голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї, колишній міністр палива та енергетики Іван Плачков висловив думку, що Росія захопить більшу частину нашого енергоринку через імпорт електроенергії і буде використовувати це для політичного тиску на українську владу.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку - дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Проте з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією «Юнайтед Енерджі», яку пов'язують з Ігорем Коломойським. На початку листопада імпорт електроенергії з РФ збільшився в порівнянні з жовтнем в 3 рази - до 12 млн кВт-год / добу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Імпортуючи електроенергію з РФ, ми фінансуємо агресора, - Гончаренко 5.00 5 1
Політика / Україна
10.11.2019 617
Еще материалы раздела «Україна»