НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Україна
18.11.2019 623

Ініціатива Геруса щодо імпорту електроенергії з Росії є прикладом впливу Коломойського на владу - Аслунд

Прикладом впливу Ігоря Коломойського на рішення влади є відновлення імпорту електроенергії з Росії, яке ініціював голова парламентського енергетичного комітету Андрій Герус.

Про це заявив шведський економіст, старший співробітник Атлантичної ради Андерс Аслунд в ході виступу на прес-конференції бізнес-ради США та України в Києві 14 листопада, повідомляє KyivPost

На думку Аслунда, найважливішою проблемою для України сьогодні є пошук способу нейтралізації впливу олігарха Ігоря Коломойського

"Хто такі люди, які голосують за корупцію?", - запитав Аслунд. "Це люди Коломойського в партії «Слуга народу».

Прикладом впливу олігарха на рішення влади, на думку Аслунда, є відновлення імпорту електроенергії з Росії, яке пролобіював голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус. Економіст зазначає, що це рішення було сприятливим для бізнес-інтересів Коломойського, компанії якого першими отримали російський струм.

Також Аслунд згадав і інтерв'ю Ігоря Коломойського Financial Times у травні 2018 року, яке спричинило знецінення української національної валюти на 3% через те, що бізнесмен закликав Україну оголосити дефолт та не сплачувати борги перед Міжнародним валютним фондом.

Зважаючи на шкоду, яку завдає вплив Коломойського на економіку України, Аслунд закликав президента Зеленського вжити заходів для нейтралізації впливу олігарха.

Нагадаємо, з 1 жовтня завдяки «поправці Геруса» почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією «Юнайтед Енерджі», яку пов'язують з Ігорем Коломойським. За першу половину жовтня імпорт електроенергії з Росії виріс майже в два рази - з 2,4 млн кВт-год до 4,5 млн кВт-год на добу. На початку листопада він збільшився в порівнянні з середньодобовим показником за жовтень в 3 рази - до 12 млн кВт-год / добу.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ініціатива Геруса щодо імпорту електроенергії з Росії є прикладом впливу Коломойського на владу - Аслунд 5.00 5 1
Політика / Україна
18.11.2019 623
Еще материалы раздела «Україна»