<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.02.2020 1057

Рейс з Уханю: всі здорові, не карантин, а обсервація. Пояснення замміністра МОЗ

Віктор Ляшко, заступник Міністра охорони здоров'я України: Рейс з Уханю прибуде завтра. Ми евакуююємо та повертаємо додому людей. Здорових людей. Здорових громадян України. І як тільки ми почали процес підготовки до евакуації на нас посипались інформаційні атаки. Хочу вкотре розставити всі крапки над «і».

Ми привозимо людей у яких немає жодних симптомів гострих респіраторних захворювань, які знають про встановлені нашим Урядом тимчасові обмеження та особливі умови для в’їзду осіб, що перебували у провінції Хубей Китайської Народної Республіки та які підписали відповідну згоду на 14-денну обсервацію.

Перед вильотом із Китаю, як ми і обіцяли, всі пасажири пройшли обов’язковий огляд китайськими медиками. 4 людей (3 українців і 1 іноземець) не допущені на посадку в зв’язку із наявними симптомами. Перед заходом на борт всіх вдруге перевірили українські лікарі, які і перебувають з ними під час польоту.

Евакуйованих людей поміщають не на карантин, а в обсервацію. Так, різниця є. Карантин встановлюється на території на якій виявлена особливо небезпечна хвороба. Під час карантину ізоляції підлягають абсолютно всі, хто знаходиться на цій території, а обсервація – лише один із варіантів виходу із карантину.

Обсерватор – це заклад в якому повністю здорові люди перебувають під час інкубаційного періоду, що характерний для хвороби. Для коронавірусу – це 14 днів.

Вкотре наголошую, на обсервацію потрапляють тільки люди без симптомів гострих респіраторних захворювань!

Шукаючи місце для обсервації ми зіткнулись із нерозумінням, активним маніпулюванням фактів та штучно створеною панікою.

Ми забираємо людей, які і так пережили непростий період. Серед евакуйованих сім’я із 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Наш обов’язок створити максимально комфортні умови. І це стосується не тільки організації перельоту та облаштування побуту, але й прийняття їх іншими українцями.

Невже в такій великій країні немає місця для менш ніж сотні співгромадян, які опинились в складній ситуації?

Невже нація, яка так багато говорить про соборність та солідарність відвернеться від своїх людей тільки тому, що піддалась абсолютно необґрунтованій паніці?

Хочу вірити, що ні!

План дій по евакуації буде здійснений із дотриманням всіх протиепідемічних заходів.

Міністерство охорони здоров’я проінструктувало екіпаж, підготовлена команда лікарів, зокрема, сформовані бригади інфекціоністів та епідеміологів, пропрацьовано всі протиепідемічні заходи. Необхідні засоби індивідуального захисту є в наявності. Все згідно з рекомендаціями ВООЗ та напрацювань нашого оперативного штабу.

15953-lasko

Автор: Віктор Ляшко

Оценка материала:

5.00 / 1
Рейс з Уханю: всі здорові, не карантин, а обсервація. Пояснення замміністра МОЗ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.02.2020 1057
Еще материалы раздела «Суспільство»