<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
23.03.2010 17:57 10194

Український фотограф Максим Горбацький здобув перемогу в категорії «Спорт»

Сьогодні український фотограф Максим Горбацький оголошений переможцем конкурсу Sony World Photography Awards 2010 серед любителів у категорії «Спорт»..  На конкурс серед аматорів було подано 43 745 робіт з 144 країн.  Максим – один з дев’яти переможців за окремими категоріями, представлених сьогодні.  

Фотографія під назвою «Стрибок. Остання спроба.» буде показана в рамках фестивалю World Photography Festival ­­­– п’ятиденному святі мистецтва фотографії, що пройде в Каннах з 22 до 27 квітня.  Також ця робота буде демонструватися на виставках в рамках світового турне Sony World Photography Awards у 2010 і 2011 рр.

 

Максим Горбацький живе у Кривому Розі та є студентом Криворізького технічного університету.  Він цікавився фотографією з дитинства, однак не навчався цьому мистецтву до вступу до університету. Здебільшого від цікавиться спортивною, репортажною та вуличною зйомкою.

 

Максим розповідає про власну фотографію: “Знімок був зроблений у Ялті на Чемпіонаті України з легкої атлетики під час останньої спроби в стрибках у довжину. Це був останній шанс стати переможцем у змаганні, і спортсмен докладав максимум зусиль на межі власних можливостей. Атмосфера була напруженою!”

 

Maksym-Gorbatskyi---Ukraine

 

Вісім інших переможців за аматорськими категоріями наступні:

 

  • Архітектура - Marianna Marcantonini, Італія
  • Концептуальне і сконструйоване - Jake Lowe, Австралія
  • Документальна фотографія - Fredrik Jalhed, Швеція
  • Мода - Alex Chebotar, Росія
  • Ландшафт - Hayri Kodal, Туреччина
  • Музика - Vitali Seitz, Німеччина
  • Природознавство - Alex Goh, Малайзія
  • Портрет - Richard Broken, Нідерланди

 

Переможці були визначені Почесним журі, до складу якого входять всесвітньовідомі фотографи, куратори, представники провідних світових фотоагенцій, серед робіт, попередньо відібраних інспекторами iStockphoto.

 

Келлі Томпсон (Kelly Thompson), виконавчий директор iStockphoto, зазначає: "Вже другий рік ми допомагаємо у відборі серед любителів, і ми продовжуємо насолоджуватися креативністю та майстерністю цих майбутніх зірок.”

 

Фотограф-любитель року буде обраний серед дев’яти переможців у кожній з категорій та оголошений на церемонії нагородження та гала-вечорі Sony World Photography Awards 22 квітня.   Він отримає грошовий приз розміром $5000, а також фотообладнання від Sony.

 

Переможці 2010 р. за професійними категоріями, а також фотограф року – володар премії L’Iris D’Or – також будуть оголошені в Каннах 22 квітня.

 

Церемонія нагородження пройде в театрі Grand Lumier в канському Палаці фестивалів. Квитки доступні для публіки на www.worldphotographyawards.org/festival

 

Астрід Мергет (Astrid Merget), креативний директор World Photography Organisation сказала: “Щороку якість аматорських фотографій вражає нас та членів журі ще більше, демонструючи, що межа між фотолюбителем та професійним фотографом дуже часто є розмитою.  Ми насправді пишаємося тим, що отримали такі фантастичні конкурсні роботи.”

 

Йошиюкі Нагамі (Yoshiyuki Nogami), віце-президент Sony Europe за категоріями фото- та відеопродукції, зазначив: “Коли цифрова технологія потрапляє в потрібні руки, вона здатна викликати глибоку емоційну реакцію, що не має собі рівних. Цьогорічні роботи, подані на конкурс за любительськими категоріями, ще раз відкрили дивовижний потенціал нових талантів, яких ми маємо честь навчати та підтримувати.”

 

Всі роботи переможців та номінантів можна переглянути на сайті www.worldphotographyawards.org

Оценка материала:

3.20 / 5
Український фотограф Максим Горбацький здобув перемогу в категорії «Спорт» 3.20 5 5
Прес-релізи / Інше
23.03.2010 17:57 10194
Еще материалы раздела «Інше»