<
НОВИНИ ДНЯ: Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температуривсі новини дня
Життя та Стиль
Події
13.04.2020 953

Ситуація критична. Зона палає. Чому влада мовчить?

Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. В мене два варіанти: чи то до Кабміну не доводять реальну ситуацію, чи він обрав політику замовчування радянської влади, як у 86 році.


Зараз вогонь дістався Прип’яті та знаходиться у двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів «Підлісний», де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, та від самої ЧАЕС.
Чорнобильські пожежі тушать вже десятий день, а вогонь, не дивлячись на роботу рятувальників, вільно переміщується за вітром, та зараз дістався міста Прип’ять та найнебезпечніших об’єктів Зони відчуження.

92954521_1872618536206574_838843280828399616_n
Але зайдіть на сторінки Кабміну, ДСНС та профільних держустанов – в них все під контролем і все нормально. Горить там, горить сям, але це ок. І те, що ця серія підпалів, за всіма юридичними ознаками, є терористичним актом, який зараз вийде за межі країни та стане міжнародним – це нормально, не звертайте уваги, ситуація штатна. На місце не допускають волонтерів та журналістів.
Я терміново звертаюся до Офіс Президента України та @Володимир Зеленський, Денис Шмигаль, Антон Геращенко, Арсена Авакова, Миколи Чечоткіна.
Досить робити вигляд, що все ок! Скажіть людям, що реально відбувається з пожежею.
Хто може – тегніть тих, хто не тегнувся. Та репост.
Автор: Ярослав Ємельяненко, засновник Chernobyl HUB, член Громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження

Оценка материала:

5.00 / 1
Ситуація критична. Зона палає. Чому влада мовчить? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
13.04.2020 953
Еще материалы раздела «Події»