НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2020 4395

17 громадян України застрягли в Південно-Африканській Республіці

17 громадян України застрягли в Південно-Африканській Республіці через карантин. У кожного з них був зворотній квиток, але рейси регулярно скасовувались.  

Вчора вони надіслали відкритий лист Міністрові закордонних справ України з прохання про допомогу. Серед українців, що залишились в Африці: жінка з хронічним захворюванням (придбати ліки без рецепту – неможливо); вагітна дівчина на сьомому місяці, що планувала народжувати в Україні, і повинна була покинути ПАР ще у березні; мама з річним немовлям на руках, яке вже двічі хворіло; хлопець, який не отримав зарплатню від місцевого роботодавця і вже не має за що жити. У більшості українців візи давно протерміновані. Посольство України в ПАР, надає оперативну інформацію, але не може організувати рейс для евакуації.

Люди просять про допомогу, готові оплатити квитки власними коштами, потрібен лише організований державою рейс з Йоганнесбургу. Ви знаєте, як в Африці відносяться до білих під час епідемії коронавірусу? Людей потрібно рятувати терміново.

Чому РФ змогла організувати рейс 13 травня для евакуації своїх громадян, а українська влада досі не змогла цього зробити? 17 чоловік, це не сотні як в Тайланді, Гоа чи Балі. Але вони теж люди та громадяни України. У сусідніх африканських країнах, доречі, теж є наші співвітчизники, котрі не змогли вилетіти додому. Про них просто забули!!! Люди готові пройти самоізоляцію але спочатку їх потрібно забрати до України.

Контакти для зв’язку з групою українців у ПАР:  +380 73 977 7611 (WhatsApp) Олександра Алексійчук

Оценка материала:

5.00 / 1
17 громадян України застрягли в Південно-Африканській Республіці 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2020 4395
Еще материалы раздела «Україна»