НОВОСТИ ДНЯ: Нищук рассказал «Зірковому шляху» о родстве с семьей легендарного актера  Зеленский созвонился с Нетаньяху и попросил вакцину от COVID  Ученые нашли новую галактику, похожую на Млечный Путь  Украина находится на грани второй волны коронавируса, - президент  Климат Земли уже никогда не будет прежним - ученые  Принц Гарри и Меган Маркл купили дом по соседству с Опрой Уинфри  На выходные синоптики дали "комфортный" прогнозвсе новости дня
Жизнь и Стиль
Общество
12.07.2020 560

Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт

Всім відомий цвєтаєвський пиріг із яблуками. Мовляв, його часто готувала поєтесса. Але мало хто знає про існування самого літнього варіанту цвєтаєвського пирога - з малиною.

Пісочна основа, сметанна заливка, свіжа або заморожена малина - і смачний десерт до чаю або кави готовий!

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • Сметана - 0, 5 склянки.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 0, 5 склянки.
  • Просіяне пшеничне борошно - 2 склянки.

Для сметанної заливки:

  • Борошно - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сметана - 1 стакан.

Для фруктової начинки:

  • Свіжа або заморожена малина - 350 г.

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви використовуєте заморожену малину, то перед тим як зайнятися тестом, дістеньте її з морозильної камери - за цей проміжок часу вона не встигне повністю розмерзнуться і потекти, але в той же час з нею можна буде працювати.
  2. Потім поєднайте цукор зі сметаною.
  3. Далі для цвєтаєвського пирога розтопіть вершкове масло. Дайте трішки охолонути та вилийте сметанної маси, добре перемішуємо.
  4. Вимішуємо тісто, додаючи борошно і розпушувач. Тісто має вийти приємним і еластичним.
  5. Розподіляємо його по всій поверхні форми для випікання з високими бортиками.
  6. Тепер швиденько готуємо залівку, змішуючи яйце з цукром, борошном і сметаною. Активно перемішуючи масу, позбавляємося від грудочок.
  7. Залишилася сама малість - розподілити малину по дну форми на вже викладене тісто і залити її сметаною залівкою.
  8. Виставивши температуру в духовці близько 180 градусів, про пиріг можна благополучно забути практично на годину. Хвилин через 50-55, коли основа вже схопиться, а серединка буде трошки "грати" - це буде свідчити про готовність нашого цвєтаєвського пирога з малиною.
  9. Подавайте, повністю остудивши пиріг.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 5
Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт 5.00 5 5
Жизнь и Стиль / Общество
12.07.2020 560
Еще материалы раздела «Общество»