НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2020 1011

Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт

Всім відомий цвєтаєвський пиріг із яблуками. Мовляв, його часто готувала поєтесса. Але мало хто знає про існування самого літнього варіанту цвєтаєвського пирога - з малиною.

Пісочна основа, сметанна заливка, свіжа або заморожена малина - і смачний десерт до чаю або кави готовий!

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • Сметана - 0, 5 склянки.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 0, 5 склянки.
  • Просіяне пшеничне борошно - 2 склянки.

Для сметанної заливки:

  • Борошно - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сметана - 1 стакан.

Для фруктової начинки:

  • Свіжа або заморожена малина - 350 г.

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви використовуєте заморожену малину, то перед тим як зайнятися тестом, дістеньте її з морозильної камери - за цей проміжок часу вона не встигне повністю розмерзнуться і потекти, але в той же час з нею можна буде працювати.
  2. Потім поєднайте цукор зі сметаною.
  3. Далі для цвєтаєвського пирога розтопіть вершкове масло. Дайте трішки охолонути та вилийте сметанної маси, добре перемішуємо.
  4. Вимішуємо тісто, додаючи борошно і розпушувач. Тісто має вийти приємним і еластичним.
  5. Розподіляємо його по всій поверхні форми для випікання з високими бортиками.
  6. Тепер швиденько готуємо залівку, змішуючи яйце з цукром, борошном і сметаною. Активно перемішуючи масу, позбавляємося від грудочок.
  7. Залишилася сама малість - розподілити малину по дну форми на вже викладене тісто і залити її сметаною залівкою.
  8. Виставивши температуру в духовці близько 180 градусів, про пиріг можна благополучно забути практично на годину. Хвилин через 50-55, коли основа вже схопиться, а серединка буде трошки "грати" - це буде свідчити про готовність нашого цвєтаєвського пирога з малиною.
  9. Подавайте, повністю остудивши пиріг.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2020 1011
Еще материалы раздела «Суспільство»