НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.07.2020 870

Літня випічка: сирний пиріг з абрикосами

В сезон свіжих абрикосів неодмінно приготуйте сирний пиріг з начинкою з цих смачних плодів.

Це ідеальна випічка як для домашнього чаювання, так і для приходу гостей: смачна, пишна, і душевна!

Інгредієнти для сирного пирога з абрикосами:

Для тіста

  • Борошно - 250 г
  • Масло вершкове - 125 г
  • Яйце - 1 шт
  • Цукор - 60 г
  • Розпушувач тесту - 0,5 ч. Л.
  • Сіль - 1/4 ч. Л.
  • Вода - 50 г

Для начинки

  • Сир - 400 г
  • Йогурт - 200 г
  • Яйце - 2 шт
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст.л.
  • Ванілін - 0,5 ч. л.
  • Абрикос - 8 шт
  • Джем абрикосовий - 150 г

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти в глибоку миску, додати шматочки масла, яйце, цукор, розпушувач, сіль і воду. Замісити гладке тісто.
  2. Тісто покласти у форму, розрівняти, зробити високі бортики і поставити на 1 годину в холодильник
  3. Готуємо начинку. Жовтки відокремити від білків. Сир висипати в миску, додати яєчні жовтки, кукурудзяний крохмаль, йогурт (сметану), цукор, ванілін, збити
  4. Окремо збити білки в міцну піну Акуратно ввести білкову масу в сирну, перемішати.
  5. Вийняти форму з коржем з холодильника, змастити її абрикосовим джемом і потім покласти рівномірним шаром сирну начинку.
  6. Абрикоси очистити від кісточок, розрізати навпіл і викласти на начинку
  7. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовий пиріг залишити охолонути та потім можна подавати.

Оценка материала:

5.00 / 1
Літня випічка: сирний пиріг з абрикосами 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.07.2020 870
Еще материалы раздела «Суспільство»