НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Прес-релізи
Інше
26.10.2020 248

Програма «Долучайся!» для покращення громадського контролю та залучення громадян до процесів урядування

Недостатня інформованість і як наслідок – слабка громадська діяльність, негативно впливають на життя людей на місцевому та регіональному рівні, а також в загальнонаціональному масштабі. Щоб виправити цю ситуацію, реалізована спеціальна програма «Долучайся!». Детально ознайомитися з нею можна на сайті Engage.

dogovor1

Які вигоди отримує громадянське суспільство в україні, долучившись до програми? Передбачається, що активне залучення до громадської діяльності та управління на різних рівнях (як місцевому, так і національному) допоможе:

  • підвищити рівень громадянської освіти;
  • розвинути ефективні національні, регіональні та місцеві громадські коаліції, а також ініціативи, що сприяють просуванню демократичних реформ;
  • поліпшити організаційну спроможність партнерських ОГС;
  • забезпечити постійний інтерес громадськості до демократичних процесів.

Мета програми «Долучайся!» – побудувати світ, в котрому у кожної людини є право голосу, можливість самостійно приймати рішення, брати відповідальність за своє життя.

Технічна допомога та підтримка у вигляді грантів

В межах програми «Долучайся!» надається грантова підтримка українським ОГС. Її механізми регулюються програмними потребами, характером діяльності та іншими важливими факторами. Гранти отримують національні, регіональні та місцеві організації, а також незареєстровані групи та неформальні громадські ініціативи.

Технічна підтримка завдяки програмі надається на етапах впровадження ключових реформ і демократичних тем, спрямованих на боротьбу з корупцією, прагненням забезпечити прозору роботу уряду, децентралізацію, інклюзивний розвиток, євроінтеграцію. Технічно підтримуються індивідуальні потреби партнерських ОГС, яким необхідно активно розвивати зв'язок з цільовою аудиторією, залучати громадян, організувати стратегічну комунікацію.

Робота з вразливими групами населення

Програма «Долучайся!» адаптована для людей, які мають обмежені можливості. Також стати її учасниками можуть переселенці та інші вразливі групи населення. Надається підтримка ОГС, які займаються питаннями дискримінації та гендерної нерівності, просувають ідеї рівного доступу до суспільних благ, контролюють забезпечення прав вразливих груп населення.

Залучаючи людей з обмеженими можливостями, програма надає вагому підтримку розвитку суспільства, зацікавленого у реалізації інтересів різних верств населення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Програма «Долучайся!» для покращення громадського контролю та залучення громадян до процесів урядування 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
26.10.2020 248
Еще материалы раздела «Інше»