<
НОВИНИ ДНЯ: Суд заборонив діяльність в Україні проросійської партії СПАС: чим вона відома  Картопляна запіканка з сиром і часником: дуже простий рецепт  Дев'ята планета існує: вчені оприлюднили нові докази  Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавствівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.01.2021 463

Кіберзлочинці хочуть підірвати довіру до вакцини проти COVID-19

В Європейському агентстві лікарських засобів (EMA) заявили, що дані про вакцини проти коронавірусу COVID-19 потрапили в Інтернет.

Уточнюється, що це сталося після досконалої кібератаки на ресурси агентства, йдеться в повідомленні на сайті агентства.

"Розслідування атаки на EMA показало, що деякі документи, пов'язані з ліками та вакцинами від COVID-19, потрапили в Інтернет", - йдеться в повідомленні.

Серед опинилися у вільному доступі документів - електронні повідомлення, в яких містилася інформація про оцінку препаратів.

"Частина інформації в опублікованих злочинцями повідомленнях була змінена таким чином, що це може підірвати довіру громадськості до вакцин", - зазначає EMA.

В агентстві наголосили, що правоохоронні органи продовжують розслідування.

Раніше повідомлялося, що після злому систем Європейського агентства з лікарських засобів кіберзлочинці опублікували конфіденційні документи про вакцину проти коронавірусу, передає агентство Bloomberg.

Хакерську атаку провели в грудні минулого року. Опубліковані деякі документи, які розробники вакцини Pfizer і BioNTech передали EMA. У вкрадених хакерами документах говорилося про процес схвалення вакцини. Там були конфіденційні імейли про виробництві та маркетингу препаратів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кіберзлочинці хочуть підірвати довіру до вакцини проти COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.01.2021 463
Еще материалы раздела «Суспільство»