НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.01.2021 1173

Вчені КНР спрогнозували смертність від COVID-19 до березня 2021

Китайські дослідники з Центру з контролю і профілактики захворювань, Народно-визвольної армії і кількох науково-дослідних інститутів змоделювали два варіанти розвитку пандемії коронавірусу в 2021 році.

Про це пише газета South China Morning Post.

Найгірший варіант розвитку подій передбачає, що загальна кількість заражених коронавірусом збільшиться з 92 млн до 170 млн протягом двох місяців, одна п'ята частина захворювань припаде на США. Оптимістичний сценарій передбачає, щоб всі дотримувалися соціальної дистанції, носили маски, країни запускали масові програми вакцинації. Але навіть при такому розкладі від коронавірусу до початку березня, за прогнозами китайських фахівців, помре ще триста тисяч осіб в усьому світі.

Основною проблемою пандемії, на думку вчених, є той факт, що коронавірус розвивається також, як і вірус грипу.

"Це означає, що після адаптації хвороби до організму людини коронавірус може стати сезонним захворюванням, що ускладнить боротьбу з ним", - говорять експерти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вчені КНР спрогнозували смертність від COVID-19 до березня 2021 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.01.2021 1173
Еще материалы раздела «Суспільство»