НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
18.01.2021 643

У Зеленського готують законопроект, який знищує антикорупційну реформу — Шабунін

Офіс президента готує терміновий законопроект, який, знищуючи антикорупційну реформу, розриває партнерство з Заходом, пише керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

У себе в Telegram він зазначає, що документ готується заради «порятунку» заступника голови ОПУ Олега Татарова.

За інформацією Шабуніна, документ передбачає, що:

  • з підслідності НАБУ забирають топ-чиновників (натомість завалюючи детективів дрібною корупцією);
  • підривають конституційність ВАКС (свідомо підбиваючи його під неконституційність);
  • дають генпрокурору право забирати справи НАБУ;
  • всю співпрацю НАБУ із зарубіжними колегами кладуть під Офіс генпрокурора.

«Крім порятунку Татарова, законопроект підриває основні досягнення України у співпраці з МВФ та Західними партнерами.Незалежність НАБУ, підслідність органу топ корупції, конституційність ВАКС, можливість вести міжнародну співпрацю НАБУ і САП (напряму без ГПУ) — це все базові умови співпраці України з Заходом», — зазначає Шабунін.

За його словами, президент Володимир Зеленський буде особисто нести відповідальність «за знищені цим законопроектом відносини України і Заходу».

«Ми легко перевіримо чи цей ідіотизм ініціатива Зеленського, чи чергова спланована спецоперація кремлівської агентури в його Офісі. Якщо навіть після цього Татарова не буде звільнено, значить, кремлівська агентура не просто сидить в Офісі президента, вона цим офісом керує», — резюмував Шабунін.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Зеленського готують законопроект, який знищує антикорупційну реформу — Шабунін 5.00 5 1
Політика / Україна
18.01.2021 643
Еще материалы раздела «Україна»