НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.01.2021 491

Нерівний доступ до СOVID-вакцин становить загрозу для світу

Через нерівний доступ до вакцин проти COVID-19 у світі подальше поширення коронавірусу може призвести до появи небезпечніших версій патогену. Це ослабить медицину та завдасть шкоди економіці.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами голови відділу вакцин у Фонді медичних досліджень Wellcome Чарлі Веллера, не можна залишити деякі частини світу без доступу до COVID-вакцин.

"Вірус просто повернеться до нас. Це піддає ризику всіх у всьому світі", - сказав він.

Зазначається, що в той час, як США, Великобританія і Європейський союз вже надали громадянам близько 24 млн доз вакцини - більше половини щеплень, зроблених у всьому світі, - величезна кількість країн ще не почали свої кампанії. Однак нерівність в імунітеті становить загрозу як для багатих, так і для бідних держав.

Незважаючи на впевненість виробників вакцин в тому, що препарати можна буде досить швидко адаптувати до нових варіантів вірусу, чим довше вірус зможе зберігатися в різних частинах світу, де немає вакцини, тим вища небезпека появи нових штамів COVID. Вони можуть бути більш небезпечними.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нерівний доступ до СOVID-вакцин становить загрозу для світу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.01.2021 491
Еще материалы раздела «Суспільство»