НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Україна
18.01.2021 590

У Раді назвали причини тарифної кризи

Глава енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус вважає однією з причин тарифної кризи низьку конкуренцію на газовому ринку.

Про це пише РБК-Україна в понеділок, 18 січня.
"У нас з 1 серпня почався вільний ринок, коли ціну на газ перестали регулювати. На оптових ринках домінує Нафтогаз, на роздрібних - облгаззбути, в тому числі, Дмитра Фірташа. Лібералізація ринку, коли конкуренція настільки низька, а концентрація ринкової влади в одних руках настільки висока - в принципі, дуже ризикована", - говорить Герус.
Також він вважає, що погіршило ситуацію те, що в Європі різко зросли ціни на газ.
Крім цього, вплинула на тарифи і холодна зима, через яку зростуть видатки населення на опалення, а також карантин - під час якого багато хто втратив роботу та дохід і не можуть потягнути  "комуналку", що подорожчала.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Раді назвали причини тарифної кризи 5.00 5 1
Політика / Україна
18.01.2021 590
Еще материалы раздела «Україна»