НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Політика
Україна
18.01.2021 567

Байдена запросять на День незалежності України

Офіс президента запросить новообраного президента США Джо Байдена на святкування 30-річчя незалежності Украни.

Про це розповів заступник голови ОП Ігор Жовква в інтерв'ю ТСН, опублікованому в понеділок, 18 січня.
"Аякже, будемо запрошувати. Як і інших світових лідерів. У нас також є й інші великі події цього року, на які ми будемо запрошувати світових лідерів. Це і саміт Кримської платформи. І, наприклад, 80-та річниця трагедії Бабиного Яру. Тому у нас є куди запрошувати іноземних лідерів, в тому числі президента США. Безумовно, я впевнений, що візит президента Байдена - це також питання недалекого майбутнього", - розповів Жовква.
Також він нагадав про плани візиту президента Володимира Зеленського в США.
"Такий візит ми готуємо, паузи у нас не було. Коли нова американська адміністрація повноцінно приступить до виконання своїх обов'язків, включаючи вищих посадових осіб, держсекретаря, відповідних помічників і його заступників, як і інших міністрів, вони підхоплять цю тему, - і будемо цей візит готувати", - пояснив ситуацію Жовква.
При цьому він зазначив, що через ситуацію з коронавірусом подорожі президента по світу зараз утруднені.
"Можливість фізичних візитів, м'яко кажучи, дуже обмежена. До того ж Ви вже згадали про внутрішньополітичну ситуацію в США. Це також - окрема історія. Знову ж таки, я не дуже люблю концентруватися на датах. Давайте концентруватися на змісті підготовки. Я впевнений, що як тільки цей візит буде змістовно підготовлений обома сторонами, і Україною, і Штатами, відразу з'явиться дата", - сказав заступник голови ОП.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байдена запросять на День незалежності України 5.00 5 1
Політика / Україна
18.01.2021 567
Еще материалы раздела «Україна»