<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.01.2021 556

НБУ дозволив банкам купувати валюту у населення через термінали

Національний банк України дозволив банкам і небанківським фінансовим організаціям купувати валюту у населення за безготівкові гривні через термінали самообслуговування і затвердив порядок таких операцій.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зокрема, визначено, що після продажу валюти через термінали гривневі кошти зараховуватимуться на особисті поточні рахунки фізосіб.

Дозвіл НБУ прийнято в рамках програми валютної лібералізації, що включає скасування обмежень, які втратили свою актуальність.

Окрім дозволу купувати валюту через термінали, Нацбанк зняв заборону для юросіб на проведення операцій із продажу валюти на умовах "форвард". Раніше такі операції проводилися лише з метою хеджування ризиків зміни курсу за експортно-імпортними операціями, за кредитними договорами та для купівлі юрособами-нерезидентами облігацій внутрішньої позики.

Також НБУ скасував заборону на операції фізосіб із купівлі та продажу валюти за гривні в умовах "форвард", на операції купівлі-продажу валюти і банківських металів на умовах маржинальної торгівлі і на розрахунки в іноземній валюті під час купівлі державних цінних паперів, номінованих у валюті.

Ще одна скасована заборона – проведення банками операцій на умовах "своп" із фізособами-резидентами, якщо перша частина такої операції передбачає продаж клієнту іноземної валюти або банківських металів.

З метою сприяння використання цифрових аналогів паперових документів Нацбанк уточнив вимоги до переказу фізособами грошей за кордон у валюті й отримання валютних переказів. Тепер, для проведення таких операцій фізособи можуть використовувати цифрові паспорти в додатку Дія.

Зазначені зміни затверджено в постанові НБУ від 15 січня 2021 року і вони набрали чинності з 17 січня поточного року.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ дозволив банкам купувати валюту у населення через термінали 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.01.2021 556
Еще материалы раздела «Економіка»