<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Бізнес
Економіка
19.01.2021 814

Через локдаун закриється кожен десятий малий бізнес - дослідження

Через січневий локдаун 9% представників малого і мікробізнесу будуть змушені припинити свою роботу.

Про це свідчать результати експрес-опитування Європейської Бізнес Асоціації, опубліковані на її сайті у вівторок, 19 січня.
За результатами опитування, 22% підприємців змушені відправити своїх співробітників у неоплачувану відпустку, 10% - скоротили штат частково.
У той же час, 62% респондентів впевнені, що введення жорстких карантинних обмежень не має сенсу, 24% вважають обмеження занадто жорсткими, і тільки 14% назвали їх адекватними.
При цьому серед опитаних лише 36% звернулися за отриманням допомоги від держави в розмірі 8000 грн. Тільки 3% ФОПів вважають, що допомога в 8000 грн допоможе їм компенсувати збитки, а 84% стверджують, що цих коштів недостатньо.
Крім того, серед тих, кому не вдалося отримати компенсацію від держави, 59% надали через невідповідність КВЕД, 12% через те, що ФОП є найманим працівником і 9% - через технічні проблеми платформи Дія.
Нарешті, тільки 9% ФОПів заявили, що не відчувають негативного впливу січневого локдауну на свою роботу, а 22% використовували карантин для переведення діяльності в онлайн.
Опитування проводилося з 11 по 18 січня серед аудиторії проекту Unlimit Ukraine - платформи для розвитку малого і середнього бізнесу, створеної на базі асоціації. У проекті бере участь 2300 представників малого та мікробізнесу. В опитуванні про вплив січневого локдауну взяло участь 105 підприємців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Через локдаун закриється кожен десятий малий бізнес - дослідження 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.01.2021 814
Еще материалы раздела «Економіка»