НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
19.01.2021 607

У Кабміні задумали створити "контролера Інтернету"

Міністерство цифрової трансформації заявляє про необхідність створення регулятора безпеки в Інтернеті.

Планується, що новий орган займатиметься формуванням відповідної політики і реалізовуватиме її, заявила представник Мінцифри Гульсана Мамедієва, пишуть Українськi новини.
"Цей орган повинен захищати права користувачів в Інтернеті, мати повноваження і можливості для блокування і видалення контенту", - підкреслила Мамедієва.
Вона додала, що на цей момент у Мінцифрі працюють над формуванням послідовного і пропорційного підходу для вільного, відкритого і безпечного Інтернету.
При цьому, додала Мамедієва, новий орган повинен забезпечувати користувачам безкоштовний і безпечний Інтернет, де є свобода слова.
"Нова регуляторна модель передбачає те, що повинні бути реалізовані проактивні дії для запобігання терористичному контенту, його створенню і поширенню і контенту, що містить сексуальну експлуатацію і насильство над дітьми", - сказала Мамедієва.
За словами чиновниці, Україна вже розробляє нові регуляторні підходи для подолання загроз у Мережі спільно з Великобританією, Австралією і Німеччиною.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кабміні задумали створити "контролера Інтернету" 5.00 5 1
Політика / Україна
19.01.2021 607
Еще материалы раздела «Україна»