<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.01.2021 481

В Україні можуть запровадити паспорти вакцинації

Вакцинованих від коронавірусу осіб заноситимуть до спеціальної електронної бази, щоб потім лікарі могли видати довідку про щеплення.

Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко в ефірі "Україна 24".

За його словами, коли на міжнародному рівні запровадять паспорти вакцинації, така електронна система дозволить оперативно видавати довідки про щеплення.

Окрім того, держава начебто зацікавлена безкоштовно вакцинувати громадян.

За словами Ляшка, за власні кошти вакцину українці зможуть придбати не раніше другого півріччя 2021 року.

Заступник Степанова каже, що влада робитиме все можливе, щоб повнолітні українці безкоштовно отримали дві дози вакцини.

"Сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення безоплатно для всіх верств населення. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах, оскільки ми зацікавлені й маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або матиме можливість потрапити на ринок України. Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації за власний кошт, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021 року, але і то не факт", – сказав Ляшко.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні можуть запровадити паспорти вакцинації 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.01.2021 481
Еще материалы раздела «Суспільство»