<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2021 477

У Байдена підтримують надання Україні летальної зброї

Кандидат на посаду держсекретаря США Ентоні Блінкен зазначив, що адміністрація майбутнього президента Джо Байдена готова забезпечити надання Україні летальної зброї.

Про це Ентоні Блінкен заявив під час слухань в Сенаті, повідомляє Голос Америки.

"Одна з речей, яку Конгрес зробив одноголосно – це те, що ми виділили $300 млн для надання Україні летальної зброї", – зазначив він.

Окрім того, Блінкен висловився за продовження з Україною програми тренування військових для здатності українців і надалі протистояти агресії Росії.

Також дипломат не оминув питання боротьби з корупцією в Україні. На його думку, це внутрішня загроза для нашої держави.

"Якщо загрозою України ззовні є Росія, то її внутрішніми загрозами є корупція, брак інституцій, які можуть ефективно вести країну. І ми повинні допомогти українцям з цим також справитись, тому що навіть якщо ми успішно триматимемо Росією на відстані, але загроза всередині продовжуватиметься, їм буде дуже важко збудувати життєздатну демократію", – сказав він.

На думку номінанта на посаду керівника зовнішньополітичного відомства США, що Росія застосовує агресією до тих країн, які не є членами НАТО. Йдеться про Грузію та Україну. "Якщо така країна як Грузія здатна виконати вимоги щодо членства в НАТО, якщо може робити внески у колективну безпеку, то так, НАТО має бути відкритим", – пояснив Блінкен.

Можливий очільник Держдепу також вважає, що найбільшою загрозою для США є Китай. Також небезпеку представляють Росія та Іран.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Байдена підтримують надання Україні летальної зброї 5.00 5 1
Політика / Україна
20.01.2021 477
Еще материалы раздела «Україна»