<
НОВИНИ ДНЯ: Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУвсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2021 804

Кабмін вирішив повністю контролювати енергетику

Уряд забрав у пряме управління Енергоатом, Укргідроенерго, Нижньодністровську ГЕС і три теплоелектроцентралі.

Про це повідомив прем'єр-міністр на засіданні Кабміну в середу, 20 січня.
За його словами, таке рішення стосується виконання Третього енергопакету ЄС в частині розмежування операторів системи передачі, виробників і постачальників електроенергії.
У той же час, Мінекономіки, Міненерго і Мінфін повинні розробити рішення про передачу в управління Міненерго держкомпаній Укренерго, Магістральні газопроводи України та ДП Оператор ринку.
"Ці рішення є вкрай важливими і сприятимуть подальшій інтеграції України в європейське співтовариство", - заявив Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін вирішив повністю контролювати енергетику 5.00 5 1
Політика / Україна
20.01.2021 804
Еще материалы раздела «Україна»