<
НОВИНИ ДНЯ: Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеціївсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2021 597

ОБСЄ: Перспективи членства в ЄС в України є

Перспективи членства України в Євросоюзі, як і у інших держав, закріплені в угоді про асоціацію.

Про це в інтерв'ю Європравді заявила глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде.
Головною умовою для вступу в ЄС є реформи, зазначила вона, додавши, що положення договору ЄС про критерії для членства поширюються і на Україну.
"Але це неможливо до тих пір, поки ви не будете відповідати критеріям членства. Саме тому зараз концентрація ваших зусиль повинна бути на реформах - адже без реформ можливостей для вашого вступу немає", - зазначила Лінде.
Вона нагадала, що договір ЄС каже, що всі європейські країни, які виконують критерії, можуть претендувати на членство. "І це, поза всяким сумнівом, поширюється на Україну", - сказала Лінде і висловила надію, що ЄС поповниться ще кількома країнами-учасницями.

Оценка материала:

5.00 / 1
ОБСЄ: Перспективи членства в ЄС в України є 5.00 5 1
Політика / Україна
20.01.2021 597
Еще материалы раздела «Україна»