<
НОВИНИ ДНЯ: Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.01.2021 550

Київ закупить 1 млн доз американських та європейських COVID-вакцин

Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками про закупівлю вакцини від коронавірусу для Києва.

Про це на брифінгу поінформував Київський міський голова Віталій Кличко.

«Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян», - розповів Кличко.

Він наголосив, що столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету. «Адже поки в Україну жодна з вакцин не надійшла, а Київ – багатомільйонне місто, і вірус тут розповсюджується найбільшими темпами. Ми повинні упередити поширення хвороби. Захистити найуразливіші категорії населення», - зауважив очільник міста.

Кличко повідомив, що у міської влади є попередні домовленості з деякими виробникам. «У столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації. Є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання», - сказав Кличко.

За його словами, місто закуповуватиме вакцину напряму, у виробників. Вакцина, придбана столицею, буде безкоштовною для визначених категорій людей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Київ закупить 1 млн доз американських та європейських COVID-вакцин 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.01.2021 550
Еще материалы раздела «Суспільство»