<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Бізнес
Економіка
22.01.2021 580

"Євробляхерам" дадуть ще одну "останню" відстрочку

Фінансовий комітет Верховної Ради погодив два законопроекти про тимчасове спрощення розмитнення автомобілів на іноземних номерах.

Про це повідомляється на сайті комітету.

Законопроекти стосуватимуться автомобілів, що в'їхали на територію України до кінця 2020 року. Їх можна буде розмитнити за ставкою, яка не перевищуватиме тисячі євро. Гроші від розмитнення пропонують направити на вакцинацію від коронавірусу.

Нардеп Олександр Ковальчук "закликав українців не вірити в те, що можна буде ще раз "розгойдати" Верховну Раду на пільги, а платити мито при ввезенні автомобілів, інакше доведеться платити штрафи".

Він також пообіцяв, що найближчим часом буде напрацьовано законопроект, який передбачає поступове зниження вартості розмитнення транспортних засобів протягом п'яти років.

Дані ініціативи не влаштували представників організації АвтоЄвроСила.

"3704 давав можливість абсолютно всім, і на майбутнє, володіти транспортними засобами є. Але за тим законопроектом, про який сьогодні говорив Ковальчук, обмежуємося лише тими транспортними засобами, які були завезені в 31.12.2020. Тобто "євробляхарям" можна, а іншим це буде потім. Це "потім" тільки для "блях" ми робимо вже 4,5 років. Коли це буде для всіх - взагалі невідомо", - сказав Олег Ярошевич.

У зв'язку з цим "євробляхери" знову планують пікетувати Верховну Раду, щоб прийняли законопроект №3704.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Євробляхерам" дадуть ще одну "останню" відстрочку 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.01.2021 580
Еще материалы раздела «Економіка»