<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.01.2021 516

Накопичувальну пенсійну систему в Україні можуть запустити у 2023 році, - міністр

Верховна Рада може ухвалити законопроєкт про накопичувальну пенсійну систему у 2021 році, запуск системи можливий з 1 січня 2023 року.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала в ефірі програми "Свободи слова Савіка Шустера", передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, міністерство на сьогодні працює над ухваленням закону про введення в Україні накопичувальної пенсійної системи вже в цьому році. Це дозволить підготувати всі необхідні підзаконні акти і визначити коли буде старт внесків.

"2021 рік я сподіваюся буде роком прийняття закону, 2022 рік - буде роком прийняття всіх необхідних підзаконних актів і підготовки всієї інфраструктури та 1 січня 2023 року - стане роком, коли працюють люди, ті категорії, які визначають закон, будуть відкладати на свої накопичувальні рахунки", - сказала Лазебна.

Міністр уточнила, що згідно з проєктом накопичувальна система буде обов'язковою для людей до 50 років, а для інших вона буде добровільною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Накопичувальну пенсійну систему в Україні можуть запустити у 2023 році, - міністр 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
23.01.2021 516
Еще материалы раздела «Економіка»