НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.01.2021 543

Китай став головним імпортером українського зерна

  Найбільшим імпортером українського зерна зараз є Китай.

Про це повідомляється на сайті Української зернової асоціації.
У 2019 і 2020 роках загальний експорт зернових з України в Китай склав 6,3 мільйона тонн, а в період з липня 2020 року до січня 2021 року - вже 6,9 мільйона тонн, повідомив в. о. виконавчого директора асоціації Сергій Іващенко.
У грошовому вираженні експорт зерна в КНР у 2020 році склав 1,87 мільярда доларів. Іващенко зазначив, що для подальшого поглиблення співпраці та торгівлі країнам необхідно переглянути фітосанітарний протокол на ячмінь і домовитися про доступ української пшениці та інших культур на ринок Китаю.
За 2020 рік Україна зібрала врожай у 65 мільйонів тонн зерна, що майже на десять мільйонів тонн менше, ніж попереднього року. Це також найнижчий показник за три роки.
У зв'язку з цим уряд й експортери підписали меморандум про обмеження обсягів продажів за кордон.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай став головним імпортером українського зерна 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
24.01.2021 543
Еще материалы раздела «Економіка»