<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
25.01.2021 516

Легалізація канабісу важлива для тяжкохворих пацієнтів - Ляшко

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що легалізація марихуани важлива для тяжкохворих пацієнтів.

Про це повідомляє РБК-Україна в понеділок, 25 січня.
"Як лікар, переконаний, що потрібно говорити і пояснювати про медичний канабіс. Легалізація канабісу в медичних цілях - це, в першу чергу, про вирішення питання зменшення болю для тяжкохворих. А не політика. Терапевтичне застосування канабісу підтверджено вченими для тяжкохворих пацієнтів, зокрема, онкохворих та паліативних хворих, дітей з епілепсією, пацієнтів з депресією і тривожними станами, військових з посттравматичним синдромом, людей з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом", - пояснив Ляшко.
Заступник голови МОЗ додав, що марихуану дозволили використовувати в лікувальних цілях у багатьох країнах, і Україні також варто переглянути це питання.
"Україні вже також варто переглянути питання дозволу використання канабісу в медичних цілях для осіб, яким потрібно такий вид лікування. Вживання канабісу в медичних цілях дозволено в - Данії, Австрії, Італії, Канаді, Швейцарії, Польщі, Фінляндії, Північної Македонії. Також медична марихуана дозволена в Туреччині, Ізраїлі, Росії, Замбії, Зімбабве, Перу, Таїланді, Вануату та Панамі", - підкреслив заступник міністра.
За його словами, легалізувати марихуану потрібно без ажіотажу, так як в пріоритеті - допомога важкохворим людям.
"Як показує практика цих країн, легалізувати медичний канабіс цілком реально без ажіотажу. Але за умови, що в пріоритеті стоять люди, які залежні від болю", - підсумував Ляшко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Легалізація канабісу важлива для тяжкохворих пацієнтів - Ляшко 5.00 5 1
Політика / Україна
25.01.2021 516
Еще материалы раздела «Україна»