НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Бізнес
Економіка
25.01.2021 580

ПриватБанк відсудив 247 заправок у структур Коломойського

Верховний Суд заборонив повернення або витребування приналежної державному ПриватБанку мережі з 247 автозаправних станцій (АЗС).

Про це йдеться в постанові Суду.
Зазначено, що Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу ПриватБанку і скасував постанову Господарського суду Києва від 10 березня 2020 року і постанову Північного апеляційного господарського суду від 23 червня 2020 року, якими було задоволено клопотання 38 компаній, пов'язаних із групою Приват бізнесмена Ігоря Коломойського. Колишніми рішеннями ПриватБанку було заборонено вживати будь-які дії щодо повернення 247 АЗС, переданих Банком у лізинг.
За даними Finbalance, згідно із судовими матеріалами, в 2016 році 15 компаній, пов'язаних з екс-власниками ПриватБанку, уклали з Банком договори фінансового лізингу, за якими отримали від нього 247 АЗС.
Надалі ці компанії передали зазначені АЗС в оренду для 38 компаній-операторів (які є позивачами в згаданій справі).
Заборгованість підприємств-лізингоодержувачів перед ПриватБанком перевищує 2 млрд гривень, а Банк вживає заходів щодо розірвання відповідних договорів фінансового лізингу і повернення об'єктів лізингу, які знаходяться в оренді у компаній-заявників.
За даними ПриватБанку, на кінець третього кварталу 2020 року обсяг портфеля кредитів і дебіторської заборгованості за фінансовим лізингом, яку він пов'язує з колишніми акціонерами, склав 217,3 млрд грн.
Роздрібна мережа групи Приват складається з майже 1 500 заправок, що працюють під 11 брендами. Це найбільша консолідована мережа в Україні. У низці регіонів вони займають більше 40% від загальної кількості АЗС. Формально управління мережею АЗС Привату здійснюють більше 50 юридичних осіб, які змінюються з інтервалом в рік.

Оценка материала:

5.00 / 1
ПриватБанк відсудив 247 заправок у структур Коломойського 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
25.01.2021 580
Еще материалы раздела «Економіка»